Pittige loempia´s
2005-11-20- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
25 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 klein bamipakketje
2 kipfilet's
1 ui
Kipkruiden
1 tot 2 el Japanse sojasaus
Mihoen (moet je zelf even kijken hoeveel)
Zout (geen peper, je neemt al het pepertje uit het bamipakket)
1 pak met 30 loempiavellen, die roze, dat zijn de grote vellen (toko)
Olie om te frituren
Method
Step 1
Smeer de kipfilet in met kipkruiden en bak ze rondom bruin in een braadpan. Doe hierbij de uien en bak ze 2 minuutjes mee. Voeg dan water toe tot de kip goed onder water staat. Breng het aan de kook en voeg dan het bamipakket (snijd de peper in ministukjes) toe.
Laat het op zacht vuur even pruttelen. Leg ondertussen de loempiavellen klaar, ik gebruik altijd twee vellen per loempia.
Maak de mihoen door het 3 minuten in kokend water te doen en dan in een vergiet uit laten lekken en overgieten met koud water.
Giet de kip en groenten af en laat het afkoelen. Scheur dan de kip in kleine stukjes en meng het met de groenten en mihoen. Voeg tenslotte nog de sojasaus en wat zout naar smaak toe en meng het goed.
Neem dan twee loempiavellen op elkaar en leg een hoopje vulling aan een kant. Oprollen zoals op de foto's.
Plak het uiteinde vast met een mengseltje van bloem en water of een losgeklopte eidooier.
Bak ze in ruime olie en eet ze als bijgerecht met chilisaus of met een lekkere salade en frietjes.
Als je wil kan je ook het pepertje weglaten, dan zijn ze niet zo pittig. Gebruik dan wel gewoon zwarte peper.
posted by Belgica on 06-10-2006
Lekker ga ik vandag maken
posted by soubai on 13-11-2006
heb ik in de rasmmadan gemaak waren heerlijk
posted by Miss kouzina on 26-04-2008
ik ga ze deze week weer maken, ik heb er zo`n zin in. Ik heb ze sinds ramadan bijna niet gegeten…
posted by Miss kouzina on 26-04-2008
ziet er egt lekker pittig uit
posted by sadiye on 05-09-2009
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm