Appelkaneelrolletjes
2005-11-07- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 20 stuks
- Servings: 20
Average Member Rating
(4.8 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 20 stuks:
1 pakje bladerdeeg (10 plakken)
4 of 5 kleine appeltjes
10 el suiker
4 el kaneel
Suiker om in te rollen
1 ei losgeklopt om dicht te plakken en mee te besmeren
Method
Step 1
Rol de bladerdeegplakjes uit tot vierkantjes van 15 bij 15 cm en snijd ze door de helft. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Doe ze met de suiker en kaneel in een pan met een bodempje water. Laat dit op zacht vuur tot de appels zacht zijn.
Schep een el vulling op het deeg en sla de zijkanten (in de lengte) eroverheen.
Rol op en plak het uiteinde vast met losgeklopt ei.
Smeer het rolletje aan de bovenkant in met ei en rol hem door de suiker en leg hem met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
Bak ongeveer 20 minuutjes op 200 graden bruin en gaar.
Je kan er ook nog rozijnen bij doen als je die lekker vindt.
posted by sihamkleuter on 07-11-2005
ooh lekker, ben gek op appel en kaneel!!!
posted by boyengirl on 08-11-2005
so ziet er heerlijk uit ga het zeker maaken
is leuk als vizite komt
posted by maryam_249 on 10-11-2005
wow, ziet er echt lekker uit, is weer eens wat anders als een ordinaire appelflap
posted by ellouisa on 10-11-2005
😀 inderdaad, het smaakt niet erg anders, maar het ziet er toch anders uit net of je heel culinair bent bezig geweest 😀
posted by marie-rose on 09-03-2012
geprobeerd en heel lekker gaat het nog doen