Surinaamse nasi
2005-10-30- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.6 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1/2 bosje bleekselderij (in stukken)
1 paksoi (in stukken)
1/2 pak rijst (gekookt, afgespoeld met koud water en af laten koelen in de ijskast)
1 ui (gesnipperd)
4 knoflook tenen in plakjes (best erg veel knoflook hoor, dus je kan iets minder doen)
2 theelepels laos
3 theelepels asi no moto
1 theelepel kentjoer
1/2 - 1 cm trassi
ketjap kental
lichte sojasaus
klein beetje vissaus (pas op is erg zout)
flink wat olie
Method
Step 1
De rijst dus goed laten afkoelen.
Bak in flink wat olie de ui en knoflook, de trassi en kruiden. Behalve de ketjap, soyasaus en vissaus.
Na een paar minuten zijn de aroma's tot hun recht gekomen en gooi je de rijst erbij. Dan de ketjap/soyasaus en vissaus erbij tot het allemaal egaal bruin is en lekker smaakt.
Ik bak de groenten meestal apart in wat olie en gooi die erbij (wel het water van de groente afgieten, anders is je rijst te plakkerig).
lekker met kip uit de oven (marineren in ketjap en dan in een ovenschaap gaar laten worden), met reepjes omelet, gebakken banaan etc etc.
posted by sihamkleuter on 31-10-2005
ohhh marisah lekkeruhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
posted by Rzinia on 06-11-2005
dit ziet er echt uit zoals je het kan kopen hij surinaamse eethuizen. heerlijk
posted by dikratoen on 09-11-2005
Ja ziet er echt mjammie uit!, ik vast vandaag en het water loopt mij echt letterlijk in de mond.. Ik ga t proberen en hoop dat het net zo lekker zal zijn al die van de toko.
posted by Rzinia on 15-11-2005
en hebben jullie het geprobeerd?
posted by Rzinia on 21-11-2005
ik heb hem gemaakt hij was heeeeeeeeerlijk alleen….ik ben niet voorzichtig geweest met vissaus!!! hij was te zoutig. ik ga het vandaag weer maken maar dan met minder vissaus
posted by Marisah on 30-11-2005
Oh jeee…. jah die vissaus is echt heeel zout! Is het nog wel gelukt? Ik hoop van wel, ik maak ‘m ook vandaag..
posted by Rzinia on 30-11-2005
ik heb hem weer gemaakt en toen was ie perfect, ik wist dus hoeveel ik moest doen
posted by naoual on 07-01-2007
vraagje wat is asi no moto en kentjoer
posted by xchidax on 07-12-2008
dat kan je bij de toko halen naoual
posted by Saad13 on 05-01-2009
wat betekend toko merci
posted by Ouafila on 05-05-2009
Hallo!
ziet er erg smakelijk uit. Heb een vraagje… Heb een vriendin van mijn nicht dit ook zien maken alleen deed zij de nasi achteraf nog in de oven. Rijst werd daardoor erg droog (niet te droog). Doe jij dat ook?
Alvast bedankt!
posted by sadiye on 08-08-2009
hmmmmmmmmmmmmmmm
posted by Lalakifech on 16-03-2010
Wat voor vis saus gebruiken jullie…? en waar kan je halen of moet je het maken…?