Loader

FEQQAS RBATI (Feqqas (koekjes) uit Rabat)

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je er voor nodig:
    Het deeg:
    7 ei-gelen;
    1 kilo bloem;
    500 gram roomboter;
    400 gram poedersuiker;
    mespunt zout.
    De vulling:
    -250 gram geroosterde en gehakte amandelen;
    -250 gram geroosterde en gehakte gemengde noten;
    -250 gram in kleine stukjes gesneden tutti-frutti;
    -250 gram rozijnen;
    -1 eiwit.
    Voor versiering:
    -Gesmolten pure chocolade;
    -Gehakte amandelen.

Method

Step 1

Zo maak je het:
- Doe de gehakte amandelen, de gehakte gemengde noten, de rozijnen, de stukjes tutti-frutti en het eiwit in een grote kom en vermeng alles goed met elkaar;
- Maak het deeg: zeef de bloem met het zout; vermeng de roomboter met de ei-gelen en voeg daar de gezeefde bloem aan toe. Kneed het deeg goed;
- Neem een stuk van het deeg, rol het dun uit en maak er een rechthoekige plak van;
- Neem een deel van de vulling, maak daar een lange rol van en leg dat in het midden in de lengte van de rechthoekige lap deeg; smeer de randen van het deeg in met wat eigeel en rol het deeg op tot een lange “worst”;
- Verwerk zo al het deeg en de vulling en leg de verkregen “worsten” op een ingevette bakplaat en bak ze goudbruin in een matig warme oven;
- Laat ze helemaal afkoelen en besmeer de “worsten” met de gesmolten chocolade. Rol ze uiteindelijk door de gehakte amandelen.
- Snijdt de “worsten” in nette rechte of schuine plakjes en serveer die als onderdeel van een Marokkaanse theetafel met een lekker glas mintthee er bij.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by libeluli on 26-12-2006

    salam ingridsaida, di tlijkt me een heel lekker en machtig koekje hihihi, ik vroeg me af hoeveel je eruit krijgt, of in iedergeval hoveel “rollen” (“worsten hihihi)- dikke knuffel beslama libeluli

  2. posted by libeluli on 28-12-2006

    salam ingrid saida, ik heb de helft vd produkten genomen, en er kwamen 4 staven uit, enne ze zijn echt verrukkelijk- dankjwel voor het plaatsen vandeze deliiiiiiight koekies-aleikoum salam en happie aid mubarak al adha toegewenst. knuffels libeluli

  3. posted by kauthar on 01-09-2007

    hoe lang ben je er ongeveer mee bezig???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.