Loader

Honing-griesmeelcake met sinaasappelsiroop

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 100 gram griesmeel
    * 50 gram bloem
    * zakje bakpoeder
    * zout
    * 2 eieren
    * 4 eetlepels olijfolie
    * 100 gram honing
    * 1 sinaasappel
    * 1 kaneelstokje

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen (eierdooiers en eiwitten). Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen. Beslag in ingevette bakvorm schenken (ovenschaal van ongeveer 20 cm bij 20 cm).

Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Goegie* on 30-10-2005

    volgens mij is dit heeeel erg lekker!

  2. posted by sadiye on 15-03-2009

    hmm heerlijk

  3. posted by sadiye on 25-08-2010

    😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.