Bestilla met kip
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
32 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 600 gram uien
* 1 bosje peterselie
* 6 takjes koriander
* 2 schoongemaakte kippen
* 3 eetlepels olie
* 30 gram boter
* 2 eetlepels ras al-hanout
* 2 mespuntjes saffraan
* 200 gram ontvliesde amandelen
* 3 eetlepels suiker
* 5 eieren
* kaneel
* poedersuiker, zout en peper
Voor de pastilla:
* 100 gram boter
* 1 eigeel
* filodeeg
Method
Step 1
Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de korianderblaadjes. Snijd de kippen in stukken. Bestrooi de stukken kippen met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg 30 gram boter toe en braad de stukken kippen aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe. Giet 1, 5 dl water in de pan, doe de stukken kippen erin, doe het deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kippen na een halfuur om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak er amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 4 theelepels kaneel.
Haal de stukken kippen, als ze goed mals zijn, uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een zacht pitje en roer nog enkele minuten om een romige saus te verkrijgen.
Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7).
Laat 100 gram boter smelten, giet dit in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en maak vervolgens de pastilla.
Zet de pastilla in de oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken.
posted by Nacira on 29-10-2005
Ziet er erg mooi uit!
posted by Samyrah on 30-10-2005
Ja hé presenteert mooier
posted by IngridSaida on 10-11-2005
Ik heb deze al heel vaak gemaakt….gebruik alleen in plaats van ras el hanout één theelepel kaneelpoeder, één theelepel gemberpoeder en één theelepel nootmuskaatpoeder. Ook rooster ik de amandelen in een koekenpan zonder olie bruin en dan maal ik ze.
Voor de rest blijft alles hetzelfde.
Hij is wel heerlijk; iedereen bij mij thuis is er gék op.
posted by jdidiya on 11-11-2005
Is het wel genoeg voor 10 personen als een voor gerecht?
posted by miss france on 27-11-2005
ik maak dit ook vaak als ik bezoek krijg en voor 10 personen als voorgerecht zou ik er als nog twee maken
posted by dikratoen on 01-12-2005
Ik heb laatst kipbastilla met mihoen gegeten, was best lekker. Heeft iemand toevallig dat recept?
posted by sihamkleuter on 01-12-2005
heb ik weleens gemaakt dikratoen.
Ikzal wel een keer het recept plaasten, maar dat wordt pas volgende week, wat heb het deze week erg druk!
posted by dikratoen on 05-12-2005
Ok, ik hou het wel even in de gaten. Thnx!
posted by Fati7a on 03-02-2006
Het was heerlijk! Ben net klaar met de afwas :p
posted by kippetje on 14-03-2006
en de amandelen, waar moet ik die in vermengen? Bij de saus van de kip? En hoe moet ik die bastilla maken? (hoeveel filodeegblaadjes en hoe moet ik het vouwen) Sorry voor de vele vragen, maar het is dringend.
Dit is een bastilla voor 10 personen,ik neem aan als ik een kleinere wil dat ik alle ingredienten moet halveren tog?
Alvast bedankt!!
Kippetje
posted by nour on 13-08-2006
ja dat vraag ik me ook af
posted by sami on 07-10-2006
hallo dame hoe gaat ie.ik heb een vraagje ik wil deze bestilla maken maar ik wil mihoen met kip maaken kan dat wel? of niet graag u ant. vandaag
posted by soja on 14-10-2008
hoi hoi hoi,
ik wil graag visbestilla maken heeft iemand voor mij het recept,
groetjes soja
posted by my two angels on 21-10-2008
hallo,
kan ik de ras al-hanout weg laten bij bestilla
posted by $ouhailla. on 13-09-2009
Ziet er mooi & lekker uit. maar is nog te moeilijk voor mij om te maken.