Dziria
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Het deeg:
* 1 kilogram meel
* 250 gram gesmolten margarine
* oranjebloesemwater
* 1 zakje vanillesuiker
Vulling:
* 1 kilogram amandelen en 700 gram suiker (samen gemaald)
* sap van 3 citroenen
* 1 zakje vanillesuiker
* 5/7 eieren
* honing
* hele amandelen
Method
Step 1
Meng in een kom het meel, de gesmolten margarine en vanillesuiker. Met een glas water en oranjebloesemwater verkrijg een gladde deeg. Laat het rusten.
Intussen bereidt de vulling voor, door de amandel/suikermengsel te mengen met de citroensap, vanillesuiker en de eieren. Vorm van dit mengsel kleine bolletjes en leg ze even weg.
Rol het deeg uit op een bestoven werkplek. Snijd kleine cirkels uit het deeg (met behulp van een koekvorm). Zet een bolletje vulling op elke cirkel en maak er een buideltje van met de hand en snijd met behulp van een mes er plooien in (soort bloemetje van maken). Bedek het eventueel met een amandel.
Leg de koekjes op een besmeerde en met meel bestoven bakplaat. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 minuten bakken totdat de koekjes lichtbruin zijn verkleurd.
Haal ze uit de oven en doop ze eventueel in de honing, om ze daarna in een vormpje te zetten.
posted by tangia on 28-10-2005
hoeveel oranjebloesem water heb je gebruikt???
posted by Samyrah on 28-10-2005
Tot het deeg soepel is zegt mijn vriendin, ik heb het recept nog niet geprobeerd maar wou ze hier neerzetten zodat we wat inspiratie hebben voor L’ied.
Dus het moet soepel genoeg zijn om het te kunnen uitrollen.
posted by beni_alhoceima on 28-10-2005
heb je geen fotos va bereiding?/?
posted by Samyrah on 30-10-2005
Neen jammer genoeg niet maar zo moeilijk zijn deze koekjes niet hoor, ik heb de werkwijze zo goed mogelijk beschreven….
Succes
posted by sihamkleuter on 30-10-2005
deze bfoto’s komen toch uit een boek als ik me niet vergis?
posted by Samyrah on 30-10-2005
Ik heb deze recepten doorgekregen van een vriendin die ze allemaal heeft geprobeerd, zelf heb ik nog geen tijd gehad, werk enzo, maar aangezien L’ied eraankomt wou ik ze toch hier neerpennen.
posted by beni_alhoceima on 30-10-2005
wil je de fotos bi plaatsen van de bereiding
alvast bedankt
posted by siham103 on 09-09-2008
ze zien der wel lekker uit
posted by sadiye on 12-10-2008
so lekker
posted by fdhdfhfgh on 02-12-2008
amandelen zonder schil malen?