Fekkas met chocolade
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 8 eieren
* 1,5 glas poedersuiker
* 1,5 glas gesmolten boter
* 1 kleine kom amandelen
* 3 zakjes bakpoeder
* 1 zakje vanillesuiker
* 100 gram chocoladepoeder (cacao)
* ongeveer 1 kilogram meel
Method
Step 1
In een ruime kom de eieren, suiker, bakpoeder en de boter mengen. Vervolgens voeg geleidelijk het meel toe totdat je een soepele deeg krijgt dat soepeler is dan brooddeeg. Het deeg in twee verdelen en voeg de chocoladepoeder toe aan een helft van het deeg.
Verwarm de oven voor op 150 C. Maak 2 kleine bollen van beide deeg. Rol de bol deeg zonder chocolade uit in een cirkel. Rol vervolgens een bol deeg met chocolade uit en leg dit bovenop het andere deeg.
Rol deze cirkel op tot een staaf met een doorsnede van ¾ cm. Doe hetzelfde met de andere twee overgebleven bollen. Zet deze staven in de oven en laat het ongeveer 10 minuten bakken (het moet nog niet helemaal een kleur krijgen).
Bedek de staven met een plastic zak en laat het de hele nacht rusten.
Snijdt de volgende dag de staven in schijfjes van 1 cm (zorg ervoor dat ze niet breken).
Leg de schijfjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven en laat ze verder ongeveer 15 minuten bakken en goudbruin worden.
Een recept van een vriendin
posted by tangia on 29-10-2005
deze ga ik ook straks maken….alleen andere recept+dadels erbij
posted by Samyrah on 30-10-2005
Ja die zijn ook lekker, succes
posted by elysa on 02-11-2005
jij hebt dat recept van smulweb van ingridsaaida
posted by Samyrah on 02-11-2005
Neen is niet, heb dit van een vriendin van op het werk, ze had veel recepten gedownload en heeft me een paar doorgemaild.
posted by sihamkleuter on 02-11-2005
de recepten die jij hebgt geplaastst van je vriendin
die heeft je vriendin wle van andere sites afgehaald
dat is niet erg, maar je kan het beter wel bij vertellen.
posted by Samyrah on 02-11-2005
at heb ik ook vermeld bij een paar soorten, maar ga het niet overal bij plaatsen.
Ik wou ze hier gewoon opzetten omdat het suikerfeest eraan kwam.
posted by IngridSaida on 13-11-2005
Ik heb dit recept idd. op mijn Smulwebsite staan en ook op mijn Weblogpagina maar het geeft niet hoor. Als iedereen maar plezier beleeft aan de recepten dan maakt het niet zoveel uit waar ze vandaan komen toch?
posted by elysa on 21-11-2005
natuurlijk, maar het is jou recept, dat mag toch wel gezegt worden………..
posted by elysa on 21-11-2005
ik heb wel een vraagje , ik heb deze koekjes nog nooit gemaakt maar ik wilde weten of ze hard worden, dat is mijn ervaring met cacaokoekjes.
posted by sihamkleuter on 21-11-2005
volgens mij komt deze foto en recept uit een boek.
posted by IngridSaida on 04-12-2005
Bovenstaand recept is een vertaling van een recept op een Franse receptensite. Ik heb dat recept ook zelf vertaald en op mijn Smulwebpagina en ook op mijn Weblogpagina gezet. Mijn vertaling is echter heel anders als die vertaling van hierboven, dus het is niet van één van mijn sites gehaald. Of dit recept in een boek staat zou best wel kunnen, dat weet ik niet. Waarom zo moeilijk doen? Het is toch prettig als er hier zoveel mogelijk lekkere recepten komen te staan waar iedereen plezier van kan hebben?
posted by sihamkleuter on 05-12-2005
ik doe helemaal niet moeilijk, vind het alleen wel zo eerlijk tegenover de gebruikers, als men erbij vermeld of ze het zelf weleens gemaakt hebben, of dat het recept linea recta gekopieerd is van een of andere site. Want als je het recept zelf al hebt uitgeprobeerd, dan kan je ook beter advies geven. diegen die dit hier heeft geplaatst, heeft gewoon verkeerde verhoudingen doorgegeven (niet alleen bij dit recept)
Ze doet alsof zij het heeft gemaakt, maar volgens mij heeft ze geen van de recepten die ze plaasts zelf gemaakt.
en dat vcind ik jammer, hetmaakt niet uit of het recept uit een boke of site komt, als je hetmaar zelf gemaakt hebt, dat maakt deze site nou zo leuk, de foto’s van meiden die dingen maken en dan hier plaasten. mijn ervaring is dat dat soort recepten beter lukken dan recepten die ergens vandaan komen.
posted by Samyrah on 05-12-2005
Ik heb nooit beweerd dat ik ALLE recepten die ik geplaatst heb zelf heb gemaakt en die recepten van koekjes heb ik er ALLEEN op gezet omdat L’ied eraan kwam en ik die wou delen met jullie!
Ik vind dit echt een kinderachtig gedoe, mensen aanvallen voor wat……..
Sorry begrijp sommige houdingen van bep mensen hier niet, koken en bakken moet leuk blijven en zeker als men elkander hierin kan stimuleren, maar niet om elkander af te breken.
posted by yasmina on 18-04-2006
welke glas gebruik je??
posted by libeluli on 19-09-2006
inderdaad,iedereen relax, ik wil deze ook binnekort gaan uitprobreren. ben benieuwd. liefs libeluli
posted by libeluli on 25-09-2006
samyrah:
ik heb ze gisteren klaargemaakt, en vandaag als ik klaar ben met werken,(hier is t 7 uur vroeger dan bij jullie in nl) dan ga ik ze in de oven doen, ik ben reuze benieuwd!! en dan moet ik wachten tot ik het vasten kan breken met insjAllah hele lekkere koekjes!!!
bye bye beslama
feliz ramadan iedereen!!!
posted by libeluli on 27-09-2006
salam chica
nou dit koekje is echt lekker hoor, 80 stuks kwamen uit mn oventje , papa en mama en collegas waren erg blij!!!
feliz ramadan iedereen
libeluli
posted by libeluli on 27-09-2006
yasmina : ik heb gewoon een mok gebruikt en daaralles in afgemeten! succes verzekerd!! grts libeluli
posted by nass on 29-11-2008
heb ze gemaakt en vond ze lekker, heel erg bedankt voor de recept Samyrah
posted by xchidax on 07-12-2008
ik ken deze met chocolade en dadels die zijn echt heel lekker die is van cookie
posted by Fje on 12-01-2009
Deze is me niet gelukt helaas:(