Loader

Gazellehoorntjes

2015-02-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Amandelpasta
    - 3 kg amandelen
    - 3 eierdooiers
    - 500 g fijne kristalsuiker
    - 150 g boter
    - 1 volle tl kaneelpoeder
    - 1 volle tl Arabische gom in poedervorm
    - 1 tl oranjebloesemwater
    Deeg
    - 500 g bloem
    - 2 eieren
    - 2 theeglazen water
    - 2 theeglazen oranjebloesemwater
    - 1 volle tl boter
    - 1 volle tl poedersuiker
    - 1 volle tl zout

Method

Step 1

Kook de amandelen 10 tot 15 minuten in kokend water, pel ze en maal ze. Rooster 500 g amandelen in een koekenpan. Meng die met de rest van de amandelen. Doe alle amandelen in een grote kom en voeg de eierdooiers, het oranjebloesemwater, de kaneel, de Arabische gom, de fijne kristalsuiker en de boter toe. Meng alles goed door elkaar totdat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg krachtig en maak er kleine sigaren van met een lengte van ongeveer 3 centimeter en 1 centimeter breed.

Doe de gezeefde bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren, het oranjebloesemwater, de poedersuiker en het zout erbij. Meng alles voorzichtig door elkaar en kneed krachtig totdat er een deeg ontstaat. Maak van het deeg ballen ter grootte van een sinaasappel. Rol iedere bal met de deegroller uit en vorm stroken van 15 centimeter breed en ongeveer 1 millimeter dik.

Leg op ieder vel verschillende sigaren van amandelpasta zodat er voldoende ruimte is tussen de sigaren. Bedek iedere sigaar met deeg. Snijd de randen weg met behulp van een deegwieltje. Volg hierbij de contouren van de sigaar, maar houd een marge van een paar centimeter aan. Maak van het deeg een croissantje en druk de randen aan. Laat de hoorntjes ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Prik met een houten prikker gaatjes in de corners de gazelle en leg ze op de beboterde bakplaat van de oven. Bak de hoorntjes 15 tot 25 minuten in de oven op 150°C (stand 5).

Foto: internet

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Samyrah on 28-10-2005

    Foto volgt na het suikerfeest

  2. posted by tangia on 28-10-2005

    3KG amandelen???is dat niet een beetje te veel??

  3. posted by moslima on 28-10-2005

    Dames bedankt voor deze heerlijk marokaanse koekjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.