Gehaktbroodjes
2015-01-24- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 10
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Deeg:
- - 400 gr. bloem
- - 1/2 tl zout
- - 1 ei
- - 75 gr. boter
- - 10 gr. gist
- - Lauwe melk
- Vulling:
- - 500 gr. gehakt
- - kruiden naar smaak
- - peterselie
- - 2 aardappels (vastkokend)
- - 1 grote ui
- - olijfolie
Method
Step 1
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.
Rul vervolgens het gehakt in een pan met een scheutje olijfolie als deze gaar is meng je de aardappelblokjes door het gehakt en zet je het vuur uit. meng voor de smaak nog klein beetje peterselie door het gehaktmengsel.
mengsel laten afkoelen, tussendoor maak je het deeg.
Je doet de bloem in een kom doet de gist, de zout, de boter en het ei erbij. meng dit alles met de lauwe melk en goed samen kneden tot een soeple deeg.
Verdeel het deeg in ongeveer 10 even grote bolletjes.het deeg hoeft niet te rijzen
Rol elk bolletje deeg uit tot een dikkte van ongeveer 3 mm, doe een paar schepjes van het mengsel op het deeg en vouw het dicht. let er wel op dat de randen/zijkanten goed gesloten zijn en vouw deze naar binnen. Snijd overtollige deeg weg en maak er een mooie rol van.Werk zo de rest van het deeg/ mengsel af.
Broodjes met ei besmeren voor je ze in een voorverwarmde oven op 250 graden bakt
Als je te lui bent om het deeg zelf te maken, kun je ook deeg voor hartightaart gebruiken (tekoop in de suppermarkt naast de bladerdeeg in de vriezer)
posted by Nacira on 28-10-2005
Ziet er lekker uit meid!
posted by loewie on 28-10-2005
Dank je wel nacira, ze zijn ook heel lekker probeer maar.
posted by miss france on 29-10-2005
ik maak ze morgen incha Allah
posted by miss france on 30-10-2005
ik ben ze nu dus aan het maken ben benieuwd
posted by loewie on 02-11-2005
Ik ook hoe ze gesmaakt hebben ๐
posted by miss france on 17-11-2005
ze zijn echt in 1 woord heeeeerlijk!!
bedankt dat je dit recept met ons wou delen..
posted by miss_cuisine on 20-11-2005
ZIET ER LEKKER UIT HOOR ๐
GA HET WEL EEN KEER UITPROBEREN
posted by ...Nadia... on 03-01-2006
Ja echt heerlijk heb het probeert en lekkermakelijk;)
posted by Oumyousra on 15-09-2008
hmmm ik ga het nu maken …walakin baki lhal…wij zijn maar met zijn 2e dus maar de helf van het recept inshaAllah…k laat jullie weten of ze ook zo smaken als ze eruitzien ๐
posted by Oumyousra on 15-09-2008
hmmm ik ga het nu maken …walakin baki lhal…wij zijn maar met zijn 2e dus maar de helf van het recept inshaAllah…k laat jullie weten of ze ook zo smaken als ze eruitzien ๐
posted by Oumyousra on 15-09-2008
ahlal meiden….ik heb het gemaakt het ruikt echt lekker maar we hebben het nog nie geproeft…ik heb er kaas bijgedaan…en in de deeg vaniliesuiker….ruikt goed…straks na maghreb laat ik weten of ze lekker hebbeb gesmaakt tot dan inshaAllah
posted by Oumyousra on 15-09-2008
was…………………LEKKERRRR RRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRR
posted by koken20 on 23-07-2009
BEDANKT VOOR HET RECEPT,
ga het inschAllah zo proberen te maken maar het lukt vast wel het is een makkelijk recpet,
nogmaals bedankt:P
doegg
posted by sadiye on 23-07-2009
๐ koken20 ik wil ook gaan proberen,ik hoor het wel van je wat je er van vond ๐
posted by koken20 on 23-07-2009
hoe lang moeten ze in de oven?
posted by koken20 on 30-08-2009
ze waren heerlijk ik raad je het aan om de gehaktbroodjess te maken,,ik heb er alleen geen aardappelen in gedaan
๐
posted by assia7 on 07-07-2010
ziet er lekker uit hoor, mashalah (l) xx