Keftaballetjes in tomatensaus
2015-01-24- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Keftaballetjes in tomatensaus, algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft heerlijk 🙂
Ingredients
- - Ongeveer een kilo lamsgehakt (je kan ook minder nemen, hangt er vanaf of je goeie eters hebt)
- Zout en beetje peper naar smaak
- 1 fijngesneden uitje
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
- Half bosje peterselie
- Half bosje koriander
- 1 tl komijn
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el paneermeel
Voor de tomatensaus:
- 1 fijngesneden ui
- 2 tl komijn
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kaneel (als je dat lekker vindt)
- 2 blikken met gepelde tomaten
- 125 ml water
- Half bosje peterselie
- Half bosje koriander
Method
Step 1
Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).
Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.
Voeg dan de keftaballetjes (gehaktballetjes) toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.
Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).
Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.
Lekker met brood.
posted by chamch on 27-10-2005
leker jo egt gaa ik geljk maken bedaktr
posted by Bollebuik on 10-11-2005
Dit ga ik vandaag maken insha’Allah. Met wat serveren jullie het?
posted by ellouisa on 10-11-2005
ik heb het gegeten met brood en een salade
posted by Rzinia on 22-11-2005
dank je voor je recept heb het vandaag gemaakt alleen heb ik het met minder gehakt gemaakt en de kruiden aan hoeveelheid aangepast, maar het was heerlijk!!!
posted by ellouisa on 22-11-2005
goedzo meid, ik had ook minder gehakt hoor. We aten het toen met zn tweeen, dit is voor 4 personen. Ben blij dat het lekker was xxx
posted by Rzinia on 23-11-2005
klopt wij waren ook met zijn tweeen alleen eet mijn man normaal niet zo veel als ik gemaakt heb, dus dacht dat ik genoeg had. En toen at hij 3 kwart op en ik had nog 1 kwart 🙁 hij dacht dat ik meer had gemaakt.
maar het was lekker!!!
posted by Jos de Bont on 24-11-2005
ik heb het al gemaakt na ervaring in Marokko maar nu volgens jouw recept. we eten het zondag 27 nov.ik eet er salade bij van bietjes, uien, komkommer, parika en tomaten. heb je nog een tip ik lees het graag.
Groeten van Jos de Bont
posted by gardien on 06-03-2006
Kan ik dit ook in de Tajin maken. Het recept lijkt me heerlijk
posted by ellouisa on 06-03-2006
Ja je kan het ook in een tajin maken
posted by livies on 29-09-2008
zit er lekker uit ellouisa jij bent ook die van marokko.nl ik heb veel bewondering voor jou kookkunsten