Boterspritsen
2015-01-23- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 200 gram bloem
- 175 gram boter
- 100 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- wat zout
Method
Step 1
Roer de boter met de suiker in een verwarmde kom tot het mengsel heel zacht is.
Voeg dan telkens een paar lepels van de gezeefde bloem toe en roer de bloem er goed doorheen.
Ga zo door tot alle bloem gebruikt is.
Voeg het zout en het smaakje toe en spuit met behulp van een speciaal daartoe bestemde spritsspuit, langwerpige "banen" van het deeg op een met boter bestreken bakblik.
Bak de sprits in een matige warme oven in circa 20 minuten lichtbruin en gaar en snijd het, wanneer de koek nog warm is, in kleine reepjes.
posted by chefkokkin on 27-10-2005
asalam ziet er lekker uit,maar waar koop je z’on souit?
posted by Samyrah on 27-10-2005
Ik gebruik gewoon een slagroomspuit, wel een van goede kwaliteit.
posted by sadiye on 04-02-2011
hoi samyrah ik heb geen spuitzak kan ik ook wat anders gaan gebruiken?
posted by miss_kouzina on 10-11-2011
Hallo, ik ben van belgie maar ik weet niet waaar ik basterdsuiker kan vinden
posted by karma on 08-02-2012
hoeveel graden