Loader

Gehaktbrood (met of zonder ei)

2015-01-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - rundergehakt
    - prei
    - rode paprika's
    - 1 of 2 uien
    - koriander
    - 3 of 4 gekookte eieren
    - pakje bladerdeeg

Method

Step 1

Snijd de prei, uien en paprika in kleine blokjes, fruit het aan in een koekenpan. Doe het gehakt hier bij en bak het ( niet te lang). Voeg hier naar smaak zout, peper, komijn, gember en paprika poeder toe. Doe op het laatste moment de koriander erbij.

Laat het mengsel uitlekken en afkoelen.

Bestuif een blad met meel. Begin met drie stukjes bladerdeeg, daarboven weer 3 etc. totdat je een plakje overhoudt als het goed is heb je een grote lap bladerdeeg met 9 plakjes.

Zorg ervoor dat je tijdens het leggen de plakjes tegen elkaar aan drukt. Bestuif een deegroller met wat meel en rol de bladerdeeg een beetje uit zodat hij iets groter wordt.

Verdeel het mengsel in het midden van het deeg. Leg de gekookte eieren in het midden van het mengsel. Begin dan voorzichtig met het oprollen van het deeg. 

Je vorm een rol. Bestrijk deze met eigeel en bak hem in een voorverwarmde oven tot die mooi bruin is.

Serveren met een lekkere frisse salade!

Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, maar ik vond dit wel een makkelijke en lekkere variatie. Of je er eieren bij doet is naar gelang je eigen smaak. Wat hoeveel hoeveelheden betreft, excuses dames, ik werk heel erg uit de losse hand dus naar gevoel, succes en ik hoop dat het smaakt!

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005

    oortje, plaats het recept nu!!!

    please……….

  2. posted by zaja on 27-10-2005

    oooh dat ziet er lekker uit! madame cuisine ga je dit maken? zo ja mag ik dan ook komen proeven…..

  3. posted by ibru on 27-10-2005

    wat ziet er dat lekker uit en het is ook niet zo moeilijk . yammieeee

  4. posted by Nacira on 28-10-2005

    Hmmm ziet er erg lekker uit!!

  5. posted by ellouisa on 29-10-2005

    ziet er toppie uit! Maar een vraagje: op welke temperatuur bakken?

  6. posted by oortje31 on 13-11-2005

    sorry dat ik zo laat reageer, ongeveer
    op 200 graden elektische oven tot het kortje mooi bruin is, succes !

  7. posted by miss ikkie on 08-03-2007

    hmm jammie zeg..

  8. posted by Cindarella on 17-03-2007

    Wow! Zeker de moeite waard om te proberen..

  9. posted by Zilla on 02-04-2007

    Dit ziet er heeeeeeeel erg lekker uit. En volgens mij niet eens zoveel werk. Ga ik snel maken! Heb je ook het recept van de salade, die ziet er ook goed uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.