Garnalenbriwats
2015-01-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 gram garnalen kleintjes
- 1 pak Chinese vermicelli
- 1 pak filodeeg
- prei en uien
- rode en groene paprika's
- koriander
- kruiden peper, paprikapoeder en gemberpoeder
- visbouillon
- zout
Method
Step 1
Snijdt de uien en de prei klein. Paprika's in kleine blokjes snijden. Dit alles in een koekenpan bakken.
Op het laatste moment de koriander en de visbouillon erbij. Vuur uit en de garnalen erdoorheen roeren ( worden snel gaar).
Chinese vermicelli in kokend water en na ongeveer 10 minuten uit laten lekken. Voeg nu het mengsel bij de vermicelli, goed mengen uit laten lekken en afkoelen.
Snijdt het filodeeg in lange plakken. Leg een beetje van het mengsel aan het begin en vouw driehoekjes.
Tijdens het vouwen goed met boter en of olie besprenkelen. Bak ze in de oven bruin en eet smakelijk!
Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus variëren met de vis, ik vind de garnalen erg lekker in dit recept. makkelijke en lekker succes lades!
posted by zaja on 26-10-2005
die wil ik wel een keer komen proeven! en anders graag het recept voor het weekend dan kan ik ze zelf maken! groetjes
posted by ellouisa on 29-10-2005
deze lijken me erg lekker, op hoeveel graden en hoe lang moet je ze bakken?
posted by oortje31 on 31-10-2005
ongeeveer een minutt op 15 op 180 graden, maar je moet gewoon kijken zodra ze goudbruin zijn ze klaar, succes ellouisa
posted by sihamkleuter on 31-10-2005
he oortje ben je wakker?
posted by ellouisa on 01-11-2005
dankjewel oortje!
posted by oortje31 on 13-11-2005
graag gedaan,hoop dat het smaakt!!
posted by Fati7a on 29-11-2005
Kan je ze ook frituren?
posted by soubai on 13-11-2006
zal ze zeker een keer proberen maar ben bang dan ze iut elkaar vallen
posted by najou on 20-01-2007
vraagje vallen ze niet uit elkaar
en hoeveel blaadjes filodeeg gebruik je voor 1 briwat en moet je ze dan nog insmeren met ei of met boter
en doe je in bakplaat ook nog bakpapier of niet
posted by raja on 31-05-2007
jammer maar weet ik alleen cigaar briwat doen machi 3la chakl motalat