Calamares fritos a la Romana
2015-01-16- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.4 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis)
- bloem om te bestuiven
- olie om in te frituren
- 2 eieren, losgeklopt
- zout
- citroen in puntjes gesneden
Method
Step 1
Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem.
Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190º C of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie.
Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen
posted by women on 25-10-2005
oooh zo moet dat dus ik doe altijd eerst ei dan pas de meel
maar als ik vragen mag waarom doe jij het op zo,n manier
graag reactie
posted by Samyrah on 25-10-2005
Je doet eerst de bloem als basis zodat het ei zich erop kan hechten, zo krijg je dat krokant jasje 😉
posted by sihamkleuter on 26-10-2005
wat ook een goede tip is:de calamaris van te voren laten weken in melk,(dus voordat je ze door de ei en meel haalt) dan worden ze ook lekkerder.
Maar laat ze wel goed uitlekken van de melk!
posted by oembibi on 26-10-2005
wat zijn tentakels
posted by Samyrah on 26-10-2005
dat zijn de uiteinde van de inktvis, waar die zuignapjes zitten, is wel moeilijk uit te leggen 😉
posted by Nacira on 26-10-2005
Wat ook lekker is, een sausje van maizena, meel, water en saffraan.
Ziet er lekker uit Samyrah!
posted by Samyrah on 26-10-2005
Ja hé ik ben gwoon voor vis en zeevruchten, waan me dan net in Nador hihihi
posted by zahouania81 on 04-11-2005
begrijp ik nou goed, moet je ze nou 2 x frituren???? 1: Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig 2:Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan…sme7li maar ik snap het niet echt…
posted by fykria on 13-09-2009
lijkt me wel lekker
Met eieren?