Loader

Aardappel hashoe voor je rijst

2005-10-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

    Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

  • Mini bananenpannenkoekjes

    Mini bananenpannenkoekjes

  • Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

    Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit recept is voor aardappel hashoe (vulling).
    Wat heb je nodig?
    - 2 uien fijn gehakt
    - 6 medium aardappelen. in blokjes
    - 1 kop zwarte of witte rozijnen
    - snufje kardemom poeder
    - 1/5 schepje kaneel
    - 1/4 schepje curry of kerrie masala hind.
    - snufje kurkuma
    - snufje zwarte peper
    - 1/5 schepje zout

Method

Step 1

Doe de aardappel blokjes in de olie en frituur het (je mag het ook om en om bakken maar dat duurt mij te lang en het wordt niet zo mooi als dat je het frituurt).

Laat ze uitlekken op keuken papier. Bak de gehakte ui in wat olie tot het licht bruin is. Doe het vuur laag en doe alle kruiden erbij roer het door en doe nu de rozijnen en aardappel erbij. Roer alles even om zodat alles goed bedekt is. Roer bak het nog even voor 5 min zonder de aardappel kapot te maken.

En klaar!

Masalama
sam

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by soulfa on 20-10-2005

    Dit ga ik zeker een keer maken.

  2. posted by karima on 21-10-2005

    misschien rare vraag…

    maar wat is hashoe?

  3. posted by ummadam on 21-10-2005

    in arabiese landen gebruiken ze de naam hashoe als het over een vulling gaat……of gewoon iets wat door elkaar is gemixt.
    ik heb ooit eens begrepen dat het in andere landen iets anders betekent wat ik liever hier niet vertel…….

  4. posted by Yaminaa on 04-11-2006

    Ziet er lekker uit

  5. posted by sadiye on 16-11-2008

    hmm heerlijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.