Aysh Assaraya, Arabische brood dessert
2005-10-19- Cuisine: Arabische
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.3 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Aysh Assaraya, Arabische brood dessert, dit is een Arabisch recept voor laten we zeggen een soort van brood pudding….. Kan het ook niet anders omschrijven maar ik zou zeggen probeer het uit, want dit recept is zo lekker mashallah en belangrijker, super makkelijk te maken!
Ingredients
- - ongeveer 12 sneetjes wit brood
- 2 koppen melk (volle melk)
- 2 pakjes slagroom 225 gram elk
- 3 etl maizena (of meer naar de gewenste dikheid van de saus)
- 3 etl rozenwater
- half kopje suiker
- kardemompoeder 1tlp
De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop)
- 2 koppen suiker
- 3/4 kop water
- sap van een half citroen
- beetje safraan
- beetje kardemompoeder ( kan je ook weglaten)
- 1 etl rozenwater
Method
Step 1
Snij de korstjes van het brood af en leg in een schaal (je kan ook eerst het brood even toasten, maar het hoeft niet).
Maak de siroop: in een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.
Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)
Schenk wat siroop over het brood, maar niet te veel, ongeveer de helft van wat je hier hebt gemaakt.
In een ander pannetje laat de melk, slagroom, suiker, kardemompoeder en rozenwater koken, laat een beetje melk over om de maizena in op te lossen.
Los de maizena op in het overgebleven koude melk en roer door de kokende melk.
Roer en je merkt dat het dikker wordt, als het niet dik genoeg is doe er maar een beetje meer maizena bij. (natuurlijk aangemaakt in een beetje melk).
Als dat klaar is schenk het over het brood en decoreer met gemalen pistache nootjes.
Laat in de koelkast voor ongeveer 3 tot 4 uurtjes.
posted by amira_van_kozina on 22-10-2005
wat is cardamonpoeder? en waar kun je het verkrijgen???
posted by ummadam on 22-10-2005
http://img.photobucket.com/albums/v302/ummadam/food%20album/cardamon_bigpods.jpg
dit is cardamon…..in het arabies heet het “heel”, en dit kan je zelf als een poeder maken door de pitjes eruit te halen of kopen als een poeder.
ik geloof dat ik toen ik nog in nl woonde wel eens heb gekocht bij de AH het heet kardamon poeder……in het nederlands
het hoeft er niet in , maar mashallah het geeft zo een lekkere smaak aan het gerecht.
posted by ummadam on 22-10-2005
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v302/ummadam/food%20album/cardamon_bigpods.jpg[/IMG]
posted by ummadam on 22-10-2005
sorry ik dacht dat de laatste link een plaatje zou geven……..
maar probeer de eerste link, die laat je een plaatje zien van cardamon inshallah.
posted by loewie on 02-11-2005
Ikheb het gisteren gemaakt…moet zeggen persoonlijk vondt ik het niet lekker…helaas mijn man ook niet..de saus wel meer de honing gaf toch een niet zo lekkere smaak…helaas na een paar happen weggegooid
posted by ummsalman on 03-02-2009
Ik zie ook nergens in het recept dat er honing in moet? Of lees ik er overheen?