Gevulde aubergines met gehakt
2005-10-19- Cuisine: Libanese
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de kofta (gehakt):
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 1/3 kop peterselie
- 1/3 kop koriander
- 1 tlp paprikapoeder
- 1 tlp zwarte peper
- 1 etl currypoeder (of Hindoestaanse kerrie masala) curry en kerrie masal komen het dichtstbij de originele gele baharat die gebruikt wordt in de Arabische keuken.
- 1 etl zout naar smaak
- 2 etl bloem
- een groen pepertje, maar hoeft niet
De tomaten saus
- 2 etl tomatenpuree
- 1 blik gehakte tomaten
- 1 etl currypoeder
- 1 tlp cayennepeper
- half tlp zwarte peper
- 500 ml kokend water
- 1 1/2 etl zout of naar smaak.
- 2 grote aubergines
Method
Step 1
Snij de peterselie en koriander met de hand fijn, doe hetzelfde met de ui en het pepertje, pers de knoflook en mix alles met het gehakt en de kruiden.
Je kunt ook de ui en de knoflook peterselie en koriander in een keuken machine fijn maken, maar dan moet je 2 etl extra bloem in het gehakt doen om het stevig te houden.
Snij de aubergine in de lengte dan in plakjes en laat het in water en wat zout voor ongeveer een half uurtje.
Dep de aubergines droog en bak ze om en om of dep ze met een beetje olijf olie en leg onder de gril, je doet dit om ze flexibel te maken zodat je r mee kunt werken ze hoeven niet bruin te worden.
Maak van de kofta vinger lange worstjes en leg die aan het eind van de aubergine, dan rol je het op
Leg ze in een oven vaste schaal
Maak nu de tomaten saus.
Mix in het kokende water de kruiden en tomaten puree blijf roeren tot alles opgelost is.
Giet dit over de kofta rolletjes en doe op het laatst de gehakte tomaten en het sap in het blik er boven op.
Doe het in de oven en bedek het met aluminiumfolie. Laat het koken voor 30 min. Haal daarna het aluminiumfolie eraf en laat het nog 20 min in de oven als het nog niet een beetje bruin er uit ziet leg dan onder de gril voor 10 min.
Alles in een voorverwarmde oven koken van 220 graden.
Serveer met eigen gemaakte patatjes, hummus, een salade en Libanees, Turks of Marokkaans brood.
Eet smakelijk!
Masalama
sam
posted by women on 19-10-2005
turkse mensen maken deze denk ik ook of niet ik heb hem laatst bij een turks gezin gegeten en het was heerlijk ene bedankt voor je recept ik ga hem zeker uitproberen insallah morgen
posted by ummadam on 19-10-2005
ja ik denk het wel, ik zou het niet weten,want ik ken haast geen turkse mensen….mijn schoonmoeder is irakees en zij zegt dat veel arabieren dit maken…..ik denk dat iedereen het wel zo een beetje kent en iedereen heeft zo zijn eigen recept…
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
dit ziet er heerlijk uit!
posted by oemnizar on 20-10-2005
dat ziet er heerlijk uit, dank je wel voor het recept.
posted by saadia29 on 22-10-2005
Heerlijk….
posted by saadia29 on 22-10-2005
Heb ze net gemaakt en echt we hebben heerlijk gesmuld. Thanx!
posted by ummadam on 22-10-2005
alhamdullah….ben heel blij dat het lekker heeft gesmaakt!
posted by BugaBoo on 23-10-2005
Deze ziet er lekker uit zeg, ik ga het inshallah deze week maken!!Een vraagje: wat is cayenne pepper ?
posted by BugaBoo on 23-10-2005
Nog een vraagje: zijn twe aubergine wel genoeg??Als je het door tweeen snijdt heb je toch maar 4 rolletjes of zie ik het verkeerd?
posted by saadia29 on 23-10-2005
Gister had ik 1 aubergine gebruikt, ik geloof dat het 8 rolletjes waren.
Je moet de plakken wel dun snijden.
posted by ummadam on 23-10-2005
ja inderdaad je moet dunne plakjes snijden, en cayenne peper mag je ook vervangen door paprika poeder, maar in elke supermarkt in holland verkopen ze cayenne peper denk ik…..
posted by soulfa on 24-10-2005
dit ga ik zeker maken, ziet er heerlijk uit.
posted by zsabrina on 26-10-2005
ziet er goed uit,die van mij is nu nog in de oven ik ben benieuwd 😀
posted by ummadam on 27-10-2005
en hoe heeft het gesmaakt? 🙂
posted by Bollebuik on 10-11-2005
ziet er lekker uit…is dat homez naast het bord??
posted by jdidiya on 11-11-2005
Moet je dit gegerecht later opwarmen of kan dat niet?
posted by chamch on 12-11-2005
ik ga het vandaag insahallah maken
posted by chamch on 12-11-2005
Hoi ik heb er net eentje geprobeerd, echt heeeerlijk! Bedankt
Alleen nog een klein vraagje, ik had nog wel veel vocht in de oven schaal. Dikt dat bij jou in?
liefs chamch
posted by jdidiya on 16-11-2005
Kan je dit gerecht ook met rijst eten ?
gr jdidiya.
posted by kitchenfreak on 18-11-2005
ik heb het gisteren gemaakt. Het was op zich wel lekker. Alleen mijn man vond het een beetje gekruid. (hij houdt namelijk niet van kerrie). Ik heb het wel met rijst gegeten, en dat vocht dat ik over had heb ik over de rijst gedaan. Het was heerlijk.
posted by kitchenfreak on 18-11-2005
ik heb het gisteren gemaakt. Het was op zich wel lekker. Alleen mijn man vond het een beetje gekruid. (hij houdt namelijk niet van kerrie). Ik heb het wel met rijst gegeten, en dat vocht dat ik over had heb ik over de rijst gedaan. Het was heerlijk.
posted by ummadam on 18-11-2005
asalaam aleikum,
sorry dat het mij zo lang heeft geduurt om terug te reageren….
ja naast het bord dat is hummus….ik ben gek op hummus
ik heb het nog nooit geprobeert om het later op te warmen…mischien kan het wel hoor…
ik heb meestal ook nog veel vocht over, maar mijn man houd daar van en hij eet dat dan met brood…, maar als je wat minder vocht wilt kan je er gewoon wat minder water bij doen.
en je kan ook minder kruiden gebruiken als je man niet van heel gekruid eten houd….mijn man is een irakees dus hier in huis is gekruid eten een must.
ja dit gerecht kan je ook met rijst eten.
alhamduillah ik ben blij dat het je lekker heeft gesmaakt, sorry dat je man het wat minder vondt…..je mag mij de schuld geven hahahahaha.
masalama
posted by Nuray on 18-09-2007
Asalaam aleykum,
Dit is inderdaad een Turks gerecht.Koriander komt niet voor in de turkse keuken, al hoewel dit kruid wel heel erg lekker is.Wij gebruiken eigenlijk ook nooit kerrie poeder in ons keuken. Ik zal een keer mijn versie op de site zetten!
groetjes,
Nuray
posted by ummadam on 19-09-2007
asalaam aleikum,
dit gerecht wordt overal over het midden oosten gemaakt en magsie betekent eigenlijk gevuld, dus je kan alles wel vullen , bijvoorbeeld als je courgette vult dan heet het weer, “kousa magshie, en als het gevulde paprika is dan is het weer “filfil magshie”
en wij gebruiken ook niet kerrie, maar ik weet dat je in de nederland de orginele gele baharat (gemixte gele kruiden) niet kan krijgen daarom schreef ik het dichste bij komt hindoestaanse kerrie masala, ik gebruikte dat toen ik nog in nederland woonde.
wij gebruiken “Alwan arabische masala”
ik begrijp dat er meedere versies zijn van dit gerecht en inshallah zie ik je recept snel, ramadan mubarak allemaal!
posted by kadilin on 16-10-2007
Wat ziet dat er lekker uit. Jammer dat ik het niet eerder heb gezien, dan had ik het zeker in de ramadan gemaakt. Wij zijn allemaal echt gek op aubergines en die zijn hier bij ons in Marokko volop te krijgen en ook nog goedkoop ook. Ga ze dus zeker maken Ik ken ook nog een Turks recept dat is zonder vlees, dus vegatarisch. ook heel lekker het heet zoiets als “DE IMAM VALT FLAUW” , omdat het zo heet is.Ik zal het eens opzoeken en het dan op de site zetten. Nogmaals lijkt me erg lekker en de complimenten zuster voor je mooie foto’s
posted by sadiye on 24-11-2008
ik maak deze ook wel eens ik heb echt trek gekregen nou ik wil het echt gaan maken 😀