Gehaktballen in satesaus
2005-10-19- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 kg rundergehakt
- 1/2 pot sambal badjak (bv van Koningsvogel). In 1 pot zit 375 gram.
- 1 citroenblad/lemon leave
- Satesaus
Method
Step 1
Je mengt het gehakt met de sambal, heel goed kneden en maak er balletjes van. Voeg olie in de pan en bak de ballen bruin (hoeven niet gaar, alleen voor de kleur).
Voeg 4 glazen water toe en de satésaus en schep dit voorzichtig maar goed om.
Laat het 20 minuten pruttelen.
Lekker met witte rijst en gebakken groentes.
posted by saadia29 on 19-10-2005
Klinkt heerlijk, ben gek op satésaus.
Er moet een halve pot sambal in, toch geen hete:0?
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
hahahahahahah saadia ik ben ook gek op satesaus. Deze ga ik zeker proberen met witte rijst
posted by sihamkleuter on 20-10-2005
ha marisha ken je ook het recept van gado gado
posted by Hajar_Berkania on 20-10-2005
Hoi ik wil deze recept uitproberen maar hoeveel satesaus moet ik er invoegen!
posted by Marisah on 20-10-2005
Zie soort sambal, is niet te heet..
De hoeveelheid satésaus is afhankelijk van je eigen smaak, ik gebruik een 3/4 pot satésaus van de Dirk (bruine bak).
Enne Gado Gado… zal ik eens plaatsen insjallah.
posted by Marisah on 20-10-2005
PS die 4 glazen water zijn nodig om die satésaus te verdunnen. Als je een kant en klare saus gebruikt, zou ik minder water gebruiken.
posted by Hajar_Berkania on 21-10-2005
Dankje wel Marisah