Rendang
2005-10-19- Cuisine: Indonesische, Maleisisch, Minangkabaus
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht, dat tegenwoordig overal in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd wordt.
Ingredients
- - 2 boemboes voor rendang (bij de toko)
- 1 kg magere runderlappen in stukjes van 2 cm bij 2 cm
- 2 blikken santan Jefi van 400 ml per stuk (ook toko)
- 2 cm laos (verse bij de toko te koop, de rest kun je in de vriezer doen)
- 1,5 cm gele koenjit (idem)
- 1,5 cm kentrjoer (idem)
- 2,5 cm gember
- 1 seree (even kneuzen)
- 2 blaadjes lemon leef (citroenblad)
- 1 proet (vraag maar in de toko)
Method
Step 1
Verhit de pan met een scheut olie, bak kort de boemboe en doe het vlees erbij. Schep het goed om zodat de saus het vlees bedekt, het vlees hoeft niet te worden dichtgeschroeid, heel kort allemaal. Evt spoel je het zakje van de bamboe om met wat water (anders is het zonde). Dan de santan erbij en alle stukjes en kruiden erbij.
Dit moet je minimaal voor 12 uur heel zacht laten pruttelen! Hoe langer hoe beter, je maakt dit dus de dag ervoor klaar.
Als je dit maakt, maak dan veel en vries kleine porties in.
De foto is van internet.
posted by achermijnpc on 02-05-2006
je praat net chinees met al die termen van boemboes of seree, santan Jefi , ik versta niets van deze gerecht.
als ik naar de toko ga en ik zeg al deze termen dan begrijpt hij het ofzo
thanks
posted by superkok on 25-03-2008
is dit van internet??
posted by PrincessChida on 02-12-2009
Ze hebben zo’n heerlijke pakje kruiden mix voor rendang bij de C1000, daar doe je gewoon vlees door heen (Ik heb het met kip gemaakt) En het is heerlijk , lekker pittig ook!:D