Paprikasalade
2005-10-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 3 rijpe rode paprika's
- 3 rijpe tomaten
- scheutje olie
- zout
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- beetje saffraan
Method
Step 1
Paprika's op een rooster boven op een gasvuur roosteren.
Ontvellen, zaadjes verwijderen, wassen
In dunne reepjes snijden en dan weer in kleine blokjes.
Scheutje olie in een panneje of koekepan.
Paprika's toevoegen en op zacht vuur laten sudderen.
Ondertussen, de tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.
Bij de paprika's voegen, kruiden en op zacht vuur laten garen.
Laat de saus indikken.
Heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika’s ook in een oven roosteren, maar let op dat ze niet te zacht worden.
posted by soulfa on 18-10-2005
dit recept zocht ik al, bedankt.
posted by Nacira on 18-10-2005
Schat heb je bezoek gehad, opeens zoveel recepten yek lebbes? Maar zoals gewoonlijk ziet het er weer erg lekker uit!!
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
deze heb ik gemaakt hoor
was eenkeer toen ik visite had
posted by Goegie* on 27-10-2005
Zeg dames ik heb geen gasvuur om die te roosteren, hebben jullie een andere idee?
posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005
Je kan het ook in de oven doen, geen probleem.
posted by dounya3 on 28-10-2005
Ik prik de paprika’s gewoon aan een vork, dan haal ik het dekseltje van de gaspit en laat ik de paprika in het vuur hangen totdat de schil zwart wordt. Dan kan je het met koud water zo van de rest van de paprika halen..
posted by Goegie* on 30-10-2005
hoe doe je dat dan in de oven? 😮
posted by sihamkleuter on 30-10-2005
gewoon op een rooster in d eoven doen.
en dan wachtemn todat ze helemaal zacht zijn geworden
posted by Goegie* on 31-10-2005
ow kijk..dat wist ik niet! Ga het eens proberen Insha Allah! Bedankt meiden..
posted by sami on 23-12-2005
dat lijkt mij lekker met kleine visjes.
posted by bollebuik on 23-01-2006
Ik denk dat in de oven beter is, dan heb je ook niet die geur in huis hangen en je moet er ook niet de hele tijd bij blijven staan, en het effect is hetzelfde! Ik ga deze ook eens maken bij mijn visschotel.
Hoe lang laat ik ze in de oven eigenlijk?
Ohja de tip is hier nog niet meegegeven: stop ze na het roosteren in een plastic zakje, dan gaat de vel er sneller af.
posted by MADAME CUISINE on 24-01-2006
Ik rooster ze meestalopmijn ovenrooster maar dan niet in de oven,maar OP het gasfornuis.
In deoven worden ze te zachten glibberig,en verliezen ze veelvocht en smaak.
Maar ik ben kieskeurig…..in de oven kan ook wel.
En Bollebuik heeft gelijk, ik doe ze ook altijd in een plastic zak, dan gaat het velletje er sneller af.
posted by bollebuik on 25-01-2006
Hoeveel bordjes kan hier hieruit krijgen? Zes? Zoals op de foto??
posted by Fati7a on 23-03-2006
Zelfde recept, doe er alleen nog altijd een teentje knoflook bij. Heerlijk!
posted by xchidax on 09-10-2008
lekker !
posted by samiratheone on 11-10-2008
lekker, zelfe recept, maar ik doe er nog een teentje knoflook en kosbar bij. En een beetje soudania, of sambal.
posted by Kbida on 11-10-2008
ik hou niet van paprika 🙁