Loader

Paprikasalade

2005-10-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 rijpe rode paprika's
    - 3 rijpe tomaten
    - scheutje olie
    - zout
    - 1 volle theelepel paprikapoeder
    - halve theelepel komijn
    - beetje saffraan

Method

Step 1

Paprika's op een rooster boven op een gasvuur roosteren.

Ontvellen,   zaadjes verwijderen, wassen

In dunne reepjes snijden en dan weer in kleine blokjes.

Scheutje olie in een panneje of koekepan.

Paprika's toevoegen en op zacht vuur laten sudderen.

Ondertussen, de tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.

Bij de paprika's voegen, kruiden en op zacht vuur laten garen.

Laat de saus indikken.

Heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika’s ook in een oven roosteren, maar let op dat ze niet te zacht worden.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by soulfa on 18-10-2005

    dit recept zocht ik al, bedankt.

  2. posted by Nacira on 18-10-2005

    Schat heb je bezoek gehad, opeens zoveel recepten yek lebbes? Maar zoals gewoonlijk ziet het er weer erg lekker uit!!

  3. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    deze heb ik gemaakt hoor
    was eenkeer toen ik visite had

  4. posted by Goegie* on 27-10-2005

    Zeg dames ik heb geen gasvuur om die te roosteren, hebben jullie een andere idee?

  5. posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005

    Je kan het ook in de oven doen, geen probleem.

  6. posted by dounya3 on 28-10-2005

    Ik prik de paprika’s gewoon aan een vork, dan haal ik het dekseltje van de gaspit en laat ik de paprika in het vuur hangen totdat de schil zwart wordt. Dan kan je het met koud water zo van de rest van de paprika halen..

  7. posted by Goegie* on 30-10-2005

    hoe doe je dat dan in de oven? 😮

  8. posted by sihamkleuter on 30-10-2005

    gewoon op een rooster in d eoven doen.
    en dan wachtemn todat ze helemaal zacht zijn geworden

  9. posted by Goegie* on 31-10-2005

    ow kijk..dat wist ik niet! Ga het eens proberen Insha Allah! Bedankt meiden..

  10. posted by sami on 23-12-2005

    dat lijkt mij lekker met kleine visjes.

  11. posted by bollebuik on 23-01-2006

    Ik denk dat in de oven beter is, dan heb je ook niet die geur in huis hangen en je moet er ook niet de hele tijd bij blijven staan, en het effect is hetzelfde! Ik ga deze ook eens maken bij mijn visschotel.

    Hoe lang laat ik ze in de oven eigenlijk?

    Ohja de tip is hier nog niet meegegeven: stop ze na het roosteren in een plastic zakje, dan gaat de vel er sneller af.

  12. posted by MADAME CUISINE on 24-01-2006

    Ik rooster ze meestalopmijn ovenrooster maar dan niet in de oven,maar OP het gasfornuis.
    In deoven worden ze te zachten glibberig,en verliezen ze veelvocht en smaak.
    Maar ik ben kieskeurig…..in de oven kan ook wel.
    En Bollebuik heeft gelijk, ik doe ze ook altijd in een plastic zak, dan gaat het velletje er sneller af.

  13. posted by bollebuik on 25-01-2006

    Hoeveel bordjes kan hier hieruit krijgen? Zes? Zoals op de foto??

  14. posted by Fati7a on 23-03-2006

    Zelfde recept, doe er alleen nog altijd een teentje knoflook bij. Heerlijk!

  15. posted by xchidax on 09-10-2008

    lekker !

  16. posted by samiratheone on 11-10-2008

    lekker, zelfe recept, maar ik doe er nog een teentje knoflook en kosbar bij. En een beetje soudania, of sambal.

  17. posted by Kbida on 11-10-2008

    ik hou niet van paprika 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.