Mloeie – melwi
2005-10-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 kg meel
- 1/2 kilo fijn griesmeel (smied)
- 1 theelepel gist
- zout
- 1 ei
- bona
Method
Step 1
Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water en dan bolletjes van maken en even laten rusten.
Dan een klein beetje uit rollen, goed met boter besmeren en door midden vouwen en dan weer met boter besmeren en dan weer door midden vouwen. Dus dan krijg je een lange rechte hoek die maak je nog langer door uit te rollen en dan weer besmeren met boter en op rollen en dan en dan laten rusten tot je met alle bolletjes klaar bent en dan uit rollen en bakken.
Hoop dat jullie het begrijpen is moeilijk om uit te leggen.
Bij Riannah's Recepten kan je zien hoe zij ze rolt zo rol ik ze ook.
Groetjes kookgek
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
ik heb afgeloopen zaterdag mloei met alleen smid als inhoud dus geen meel.
is dat bij deze ook?
want die met alleen smid was super lekker!!! (heel zacht)
posted by ellouisa on 18-10-2005
Deze zien er heerlijk uit meid! Kom maar op met het recept!
posted by kookgek on 18-10-2005
nee is een kilo meel en halfe kilo smid ik ga zo het recept plaatsen maar dan moet je wel beloven dat jij ook die van jou erop zet.
groetjes kookgek
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
ja, is goed, ik heb die met alleen smid niet zelf gemaakt, maar ik wws bij mijn schoonzus en zij maakte het met alleen smid was echt superlekker, zo gauw als ik het maak zal ik ook het recept opzetten!
posted by fati on 18-10-2005
ik wil die recept beste zusters,want ik wil die vandaag maken,salaamoe3laykoem
posted by soulfa on 19-10-2005
kom op met het recept.
posted by dikratoen on 19-10-2005
Mloeie is toch gewoon l’msemmen (in het berbers)alleen in ronde vorm?, of is het net anders..
posted by fati on 19-10-2005
ik wil die recept,
posted by zahra_i on 27-10-2005
he dame ik weet niet hoe ik moet komen bij Riannah’s Recepten om te kunnen kijken hoe ik het moet maken kan je me daar meer info over geven shoekran
posted by ummadam on 27-10-2005
ja dat wilde ik ook weten…….jazak allah khair bij voorbaat 🙂
posted by kookgek on 27-10-2005
ze staan op marokko.nl bij cusine
posted by kookgek on 27-10-2005
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=13217993&postcount=11 hier is de link waar je op kan klikken
posted by kookgek on 27-10-2005
dus niet weet niet hoe ik dat moet doen
posted by asi on 04-04-2006
Salam kookgek
het ziet er heerlijk uit!Ik wil het ook heel graag maken, maar ik snap niet hoe je het moet vouwen?
posted by gelderse on 27-09-2006
Ik heb ze net gemaakt en lekker gevuld met gahakt. Ben benieuwd hoe ze smaken.
posted by saidael on 03-01-2007
ik vind niet hoe ik ze moet rollen waar moet ik precies kijken
posted by umm_dounia on 01-06-2008
ik wil het ook heel graag maken, maar ik weet het niet hoe je moet vouwen
posted by haarlemrif on 15-11-2008
ik wil vidioe filmpjes van deze recepte zien
posted by sadiye on 15-11-2008
haarlemrif dat kan denk ik niet
posted by hayati on 03-09-2009
de laatste bericht was nov 2008,waar is iedereen toch.wel een gave site,erg leerzaam n mhmmmmmmmmmmmmm lekkerrr