Loader

Mloeie – melwi

2005-10-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 kg meel 
    - 1/2 kilo fijn griesmeel (smied)
    - 1 theelepel gist
    - zout
    - 1 ei
    - bona

Method

Step 1

Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water en dan bolletjes van maken en even laten rusten.

Dan een klein beetje uit rollen, goed met boter besmeren en door midden vouwen en dan weer met boter besmeren en dan weer door midden vouwen. Dus dan krijg je een lange rechte hoek die maak je nog langer door uit te rollen en dan weer besmeren met boter en op rollen en dan en dan laten rusten tot je met alle bolletjes klaar bent en dan uit rollen en bakken.


Hoop dat jullie het begrijpen is moeilijk om uit te leggen.

 

Bij Riannah's Recepten kan je zien hoe zij ze rolt zo rol ik ze ook.


Groetjes kookgek

Deel dit recept met anderen

Comments (20)

  1. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    ik heb afgeloopen zaterdag mloei met alleen smid als inhoud dus geen meel.
    is dat bij deze ook?

    want die met alleen smid was super lekker!!! (heel zacht)

  2. posted by ellouisa on 18-10-2005

    Deze zien er heerlijk uit meid! Kom maar op met het recept!

  3. posted by kookgek on 18-10-2005

    nee is een kilo meel en halfe kilo smid ik ga zo het recept plaatsen maar dan moet je wel beloven dat jij ook die van jou erop zet.
    groetjes kookgek

  4. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    ja, is goed, ik heb die met alleen smid niet zelf gemaakt, maar ik wws bij mijn schoonzus en zij maakte het met alleen smid was echt superlekker, zo gauw als ik het maak zal ik ook het recept opzetten!

  5. posted by fati on 18-10-2005

    ik wil die recept beste zusters,want ik wil die vandaag maken,salaamoe3laykoem

  6. posted by soulfa on 19-10-2005

    kom op met het recept.

  7. posted by dikratoen on 19-10-2005

    Mloeie is toch gewoon l’msemmen (in het berbers)alleen in ronde vorm?, of is het net anders..

  8. posted by fati on 19-10-2005

    ik wil die recept,

  9. posted by zahra_i on 27-10-2005

    he dame ik weet niet hoe ik moet komen bij Riannah’s Recepten om te kunnen kijken hoe ik het moet maken kan je me daar meer info over geven shoekran

  10. posted by ummadam on 27-10-2005

    ja dat wilde ik ook weten…….jazak allah khair bij voorbaat 🙂

  11. posted by kookgek on 27-10-2005

    ze staan op marokko.nl bij cusine

  12. posted by kookgek on 27-10-2005

  13. posted by kookgek on 27-10-2005

    dus niet weet niet hoe ik dat moet doen

  14. posted by asi on 04-04-2006

    Salam kookgek
    het ziet er heerlijk uit!Ik wil het ook heel graag maken, maar ik snap niet hoe je het moet vouwen?

  15. posted by gelderse on 27-09-2006

    Ik heb ze net gemaakt en lekker gevuld met gahakt. Ben benieuwd hoe ze smaken.

  16. posted by saidael on 03-01-2007

    ik vind niet hoe ik ze moet rollen waar moet ik precies kijken

  17. posted by umm_dounia on 01-06-2008

    ik wil het ook heel graag maken, maar ik weet het niet hoe je moet vouwen

  18. posted by haarlemrif on 15-11-2008

    ik wil vidioe filmpjes van deze recepte zien

  19. posted by sadiye on 15-11-2008

    haarlemrif dat kan denk ik niet

  20. posted by hayati on 03-09-2009

    de laatste bericht was nov 2008,waar is iedereen toch.wel een gave site,erg leerzaam n mhmmmmmmmmmmmmm lekkerrr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.