Loader

Ma3koeda – maakouda

2005-10-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 74
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

74 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Aardappels
    - Peterselie
    - Zout
    - Peper
    - Paprikapoeder
    - saffraanpoeder
    - Hete Spaanse peper
    - 1 ei

Method

Step 1

Kook 4 aardappels en schil ze als ze gekookt zijn. De aardappels pureren en peterselie, kruiden en de Spaanse peper toevoegen.

Vorm ze zoals op de foto’s en haal ze door de ei en bak ze in olie.

Op keukenpapier laten afdruppelen.

Je kan ook tonijn toevoegen. Ook is het minder vettig als je het ook door paneermeel haalt en dan in olie bakken.

Deel dit recept met anderen

Comments (29)

  1. posted by ellouisa on 17-10-2005

    Deze lijken me lekker, zijn het een soort aardappelkoekjes??

  2. posted by soumiariffia on 17-10-2005

    Hmmm lekker…. en makkelijk… Meteen uitproberen!!! Bedankt meid voor het recept 😉

  3. posted by jolinde on 18-10-2005

    ja die vind ik ook heerlijk , en ja het zijn aardappelkoekjes 😉

    dank je nacira

  4. posted by Nacira on 18-10-2005

    Graag gedaan, het zijn inderdaad aardappelkoekjes maar je kan er ook bijv. tonijn doorheen doen of stukjes kip etc.
    xxxx

  5. posted by jolinde on 19-10-2005

    dit heb ik gisteren gegeten en ze zijn jammmmmmmmmmmmmmmie

  6. posted by Nawal on 22-10-2005

    Ik ga het vanavond uitproberen…lijkt me heeeeerlijk.

  7. posted by saadia29 on 22-10-2005

    Oh lekker, ga ze vanavond maken, thanx.

  8. posted by sihamkleuter on 24-10-2005

    het is me niet gelukt boehooeeeee
    de aardappelkoekjes smolten in de olie, en die paar die niet smolten, die waren zo zacht dat je ze niet kon opppaken en vanbinnen zat helemaal niks. heb ik ze misschien te plat gemaakt? ik zie dat ze hier op de foto dikker zijn.
    Nacira wat heb ik fout gedaan?
    wejoow zoiets simpels lukt me al niet, ik ben echt een sl;echte kokkin beohoehoe

  9. posted by Fati7a on 25-10-2005

    Sihamkleuter, ik heb ze vandaag ook gemaakt en de eerste die ik bakte smolten ook bij mij. Heel mijn olie was erdoor vies geraakt. Even olie ververst en de overige koekjes eerst door bloem gehaald voordat ik ze door het ei haalde en bakte. Dan blijven ze wel heel….vond het zelf alleen niet zo lekker :$
    Met tonijn, prei, paprika, ui en knoflookje is het wel heel erg lekker!

  10. posted by ranja on 26-10-2005

    ze zijn echt lekker, ik heb zo’n 15 gemaakt, de laatste waren gesmolten. Ik heb er kip en wortel, paprika, kruiden en natuurlijk sambal doorheen gedaan.
    Ik ga ze vandaag maken met gehakt erdoorheen.
    Zo lekker heb ik ze nog nooit gegeten.

  11. posted by eva2 on 28-10-2005

    lekker makoeda ,moet ik ook maar weer eens maken.ik doe door de aardappels nog twee eieren ,ui,olijven en kaas en kosbar
    en dan inderdaad door bloem halen.,heerlijk!!!

  12. posted by Nacira on 14-11-2005

    Sorry meiden, ik heb nu pas de reacties gelezen.

    Sihamdkleuter, probeer vastkokende aardappels te gebruiken. En voor de zekerheid kan je de me3koeda door ei en dan door paneermeel rollen dan gaat het zeker niet mis. succes!!!
    En wat nou slechte kokkin, ik heb gerechten geproeft en ze zijn heerlijk, vooral je mie van de laatste keer hmmmmmm!

  13. posted by Nacira on 14-11-2005

    Oh ja en niet te plat maken!

  14. posted by sihamkleuter on 15-11-2005

    Ik had ze inderdaad te plat gemaakt

  15. posted by bent_fes on 16-11-2005

    mijn mammie maakt zo ook, wel lekker…ik ga het denk vandaag maken!

  16. posted by oem Yahya on 11-01-2006

    Ik heb ze gemaakt met paneermeel, erg lekker en makkelijk

  17. posted by samya on 06-11-2006

    heb het gemaakt vorige week en was erg makkelijk en super lekker.
    Bedankt!

  18. posted by nador girl on 27-09-2007

    ik ga ze vanavond uitproberen nu ben benieuwd…..?

  19. posted by nador girl on 27-09-2007

    nu =nou

  20. posted by berberbollywood on 07-01-2008

    lijkt me wel heerlijk net als aardappelkoekje, ik ga dit probeer maken ,

  21. posted by asma_92 on 27-02-2008

    Heb het gister gemaakt, het was echt makkelijk en lekker! Het zou lekkerder geweest zijn als ik de aardappelen ietsjes langer had gekookt:P Haha.

  22. posted by Mimoun on 15-03-2008

    Super gerecht!
    Met een theelepetje komijn en koriander nog lekkerder.

  23. posted by mootje06 on 16-03-2008

    Hallo dames, ik heb even een tip. je moet alleen het witte van het ei gebruiken, want het gele van het ei zuigt de olie op waardoor ze gaan smelten en vol met olie komen te zitten.
    groetjes mootje

  24. posted by bloemetje* on 27-10-2008

    Ik vind dit zo lekker ! 😀
    Ik ga ze eens uitproberen

  25. posted by AmatoAllah on 30-10-2008

    Bedankt mootje voor je tip
    ze zouden alleen mar vettig smaken ,als ze veel vet opnemen (f):)

  26. posted by AmatoAllah on 30-10-2008

    Ik heb een vraag ,
    moet je ze niet door de meel of paneermeel halen ??

  27. posted by M12 on 01-09-2010

    Ziet er lekker uit!

  28. posted by chaims on 16-07-2012

    Het was heerlijk!

  29. posted by nassamira on 18-01-2013

    hey die spaanse kruiden?wat voor soort kruid is dat?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.