Hartige taart met champignons en mais
2005-10-17- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 5 plakjes bladerdeeg
- 200 gr. kipfilet (als m vegetarische wilt houden, laat je de kipfilet weg)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 paprika's in blokjes
- 1 blikje mais
- 1 doosje champignons 250 gr.
- peterselie
- 1 doosje maggi saus ( je hebt keuze uit verschillende soorten)
- 3 eieren
- peper, paprikapoeder, beetje zout
- bakblik 26cm of een quiche vorm
Method
Step 1
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit. Bekleed hier de vorm mee. (de vorm moet ingevet zijn)
Bak de kipfilet in een wok of grote koekenpan, doe hier de ui, paprika en champignons bij, voeg kruiden toe. als het gaar is doe je de mais erbij. Meng dit met elkaar.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen en roer de eieren er door heen.
Schenk de saus over het groentemengsel, en bak de taart in een voor verwarmde oven van 200 graden in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een salade
Heel makkelijk recept, je kunt ook andere soort groenten gebruiken. dan laat je de champignons weg. Met broccoli is die ook heerlijk, dan geen mais erbij doen.
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
ik ben gek op hartige taart. Ik maak altijd tonijnquiche, ben benieuwd naar deze versie, ziet er errug lekker uit!
posted by chamch on 17-10-2005
ben ook benieuwd
posted by Receptenchick on 17-10-2005
Ik ben een maisfan! Ben erg benieuwd.
posted by fati on 17-10-2005
ik eet heel graag mais, soulfa waarom doen jullie altijd foto’s dan pas recepten we willen recepten aub jazkoemoe allah gayran
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
het is vaak, moeilijk om snel een recept uit te typen, daar gaat bets wat tij din zitten, en aangezien de meesten onder ons, dit naast het huishouden/werk doen, is er niet altij dtijd voor.
we doen ons best, maar soms moet je toch even wachten voordat het erop staat.
posted by soulfa on 18-10-2005
ik zet zo het recept erop
posted by chamch on 28-01-2006
Hoi ik wil dit recept maken, maar welke maggie saus? Is het poeder of vloeibaar?
posted by hounaidatje on 10-05-2006
je kan de saus ook zelf maken. k doe altijd 3 eieren, een glas melk, en drie eetlepels bloem, beetje zout, peper, kerrie is er ook lekker bij als het bij de groente past en dan over de taart heen. geraspte kaas is ook lekker, die kun je dan met de saus mengen, dan brandt het neit aan in de oven
posted by Mvr.Tajina on 20-09-2006
hhmmm ziet er lekker uit zeg.
goed gedaan meid!!:D
posted by zonnetje2009 on 13-09-2009
kan ik ook in de plaats tonijn gebruiken?