Tchekchouka
2005-10-17- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 g tomaten
- 250 g groene paprika
- 2 el olie
- 1/2 teentje knoflook
- 2 el mild paprikapoeder
- 1/4 bosje peterselie
- 1/4 bosje koriander
- 1/4 tl komijn
- 1 ingemaakte citroen
- zout
- en een beetje van chermoula
Chermoula:
- knoflook
- kezbour
- peper
- chilipoeder
- paprikapoeder
- zout
- komijn
Method
Step 1
De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen. Geperste knoflook, paprikapoeder, komijn, chermoula en wat zout toevoegen. Zachtjes laten sudderen.
De paprika's boven grillen tot er blazen op de schil ontstaan. af laten koelen en het vel verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden. Peterselie en koriander fijnhakken en samen met de paprika en citroen door de tomatensaus mengen. Nog 15 min. zachtjes laten stoven.
Warm of koud serveren.
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
kwijl kwijl
posted by oemnizar on 17-10-2005
😉