Lamsvlees met tomaten
2005-10-11- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.
Ingredients
- - 200-250 gr lamsvlees zonder bot en in stukjes gesneden
- 2 tomaten
- 1 uitje
- Zout en peper
- 1 blikje tomatenpuree
- Halve rode paprika
- 1 envelopje saffraan (uit kruidenrek in supermarkt, die draadjes, geen poeder die geeft geen smaak alleen kleur)
- Half bosje koriander
Method
Step 1
Braad het vlees aan in een pan. Snipper het uitje en ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. (Handige manier om tomaten te ontvellen: kruislings insnijden aan de bovenkant en even onderdompelen in kokend water. Nu kan je heel makkelijk het velletje eraf trekken).
Was de paprika, haal het vruchtvlees en de steel eruit en snijd in stukjes. Voeg de tomaten, puree, paprika en ui toe aan het vlees en laat even 5 minuten pruttelen. Roer wel af en toe even om.
Hak de koriander fijn en doe het samen met saffraan, peper en zout bij het mengsel. Laat dit op zacht vuur lekker pruttelen tot het gaar is en serveer met friet, brood en een lekkere salade.
posted by Rzinia on 18-12-2005
he ik heb dit vandaag ge maakt met frietjes er bij. hmmm heeeeeerlijk
posted by ellouisa on 18-12-2005
😀 yes eindelijk iemand die het gemaakt heeft 😀 Ben blij dat het lekker was!! en makkelijk he 🙂
posted by Rzinia on 19-12-2005
maar alleen er stond niet wanneer je de puree toe moet voegen dus ik heb het als laatst gedaan omdat ik hem nog zag liggen op aanrecht 😀 maar niet zag in het recept
posted by ellouisa on 19-12-2005
Ja klopt je hebt gelijk 😮
Zal het even aanpassen
posted by asma_92 on 01-07-2006
moet er geen olie in?
posted by ellouisa on 03-07-2006
Ja je bakt altijd vlees in olie of boter, maar zet t er nooit bij.