Gebakken banaan
2005-10-11- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
- 1 rijpe banaan
- olie
- snufje zout
- 1 theelepel suiker
Method
Step 1
De banaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden of alleen doormidden.
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
TIP:
U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
posted by beens9 on 21-08-2006
Ik neem aan dat 10 cm 10 mm moet zijn. 10 cm is wel heel erg dik
posted by amina12 on 20-02-2007
ik vind het wel een beetje raar gebakken banaan maar ziet der lekker uit xxxx amina
posted by AmatoAllah on 29-10-2008
ik wist niet dat je ook gewone bananen kunt bakken , Bakbananen die surinamers eten die zijn wel om te bakken
posted by AmatoAllah on 29-10-2008
Maaaaaaaaaaarr , bak bananen zijn heeeeeeeerlijk
posted by mami on 07-12-2008
tziet er wel goed uit probeer ik ook een keertje uit