Tjap Tjoy met Kip
2005-10-11- Cuisine: Chinese
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat ‘gemengd’ betekent en tjoi, dat ‘groente’ betekent. In het Hokkien betekent tjap echter ‘tien’ en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het ‘tien groenten’.
Ingredients
- - kippenbouillonblokje(s) voor 1/2 liter bouillon
- 1 kleine ui
- een klein bosje bladselderij (20 gram)
- 1 kipfilet (circa 250 - 300 gram)
- 250 - 300 gram gemengde groenten, (bijvoorbeeld circa: 75 gram witte kool - 50 gram sperziebonen - 50 gram (winter)wortel - 25 gram peultjes)
- 100 gram bamboescheuten (uit een blikje)
- 75 gram taugé
- 35 gram komkommer
- zout en peper
- sesamolie
- schijfje verse gember
- 1 teente knoflook gesnipperd
- 1 tl oestersaus
- 1 tl vetsin
Alle groenten in kleine schijfjes snijden.
Method
Step 1
Snij de kipfilet in stukjes en marineer hem met wat peper, zout, vetsin en 1/2 tl sesamolie en 1/2 tl maïzena voor ongeveer 30 minuten. Breng 3-1/2 deciliter liter (350 gram met de bouillonblokjes (in een gewone kookpan) aan de kook.
Blancheer alle groenten in de bouillon voor ongeveer 10- 15 minuten. Haal ze daarna uit de pan. Zet een zeef of vergiet op een schone pan en giet de bouillon er in. Hou de groenten apart. Roer de maïzena aan met een klein beetje water.
Verhit wat olie in de wok en gooi de gember en knoflook erbij, voeg de kipfilet erbij en roerbak hem half gaar, als de gember krult en verkleurd is. Voeg na de kipfilet alle groenten bij en blijf roerbakken tot deze ook verkleurd. Voeg nu de bouillon bij tot de groenten net niet onder staan. Doe nu wat zout, peper, vetsin, sesamolie en oestersaus bij. En laat het koken, tot er de helft van het water overblijft. Dan nog het maïzena- papje erbij tot de saus gebonden is en klaar.
Het is ook lekker om wat pepers of chili-olie bij te doen.
posted by eva2 on 28-10-2005
lekker recept ga ik zeker eens maken.
bedankt voor al je recepten!!!!!
posted by mamaatje on 21-09-2006
ik ga hem ook zeker maken!! lekker joh!!
inderdaad bedankt sushimoon!!
posted by mamaatje on 30-10-2006
ik heb hem gemaakt en het is heel goed gelukt en heel lekker!!!!!!!!!!