Traditionele nasi
2005-10-11- Cuisine: Indonesische
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - rijst, een nacht vantevoren gekookt
bosuitjes fijngesneden
- 9- 10 stuks garnalen (GROTE)
- 3 gekluste eieren
- peper en zout
- 2 tl vetsin
- klontje boter, ongeveer 5 cm breed
- zonnebloemolie
Method
Step 1
Haal de garnalen uit hun schaal en verwijder de darmkanaal. Marineer het kort met wat peper en zout. Bak in een koekenpan met wat olie de ei als roerei en hou het apart.
Neen een wok of diepe koekenpan en verhit daarin wat olie (ongeveer 2- 3 eetlepels) en bak daarin de bosuitjes tot de witte delen beetje glazig worden. Voeg nu de garnalen toe en bak deze tot de rood-roze en gaar zijn.
Zet het vuur op half hoog en voeg daarbij de rijst. Druk de rijstklonten beetje plat en roerbak het samen met de bosui en de garnalen. Voeg nu wat zout en peper en de vetsin bij. Blijf het roerbakken, anders gaat het plakken.
Als de rijst goed verhit is en los uit elkaar vallen en ei bij doen en de boter. Roerbak tot de boter gesmolten is, even proeven voor de smaak en je echte Chinese rijst in klaar.
Je kunt ook wat rode peper en een theelepel kerriepoeder bij doen. Deze komt na de zout en peper.
posted by sihamkleuter on 11-10-2005
mhhmmik ben zo gek op chines nasi, maar het lukte me nooit om het op de “echte”manier te maken. ik ga het zker uitproberen!
posted by sushimoon on 15-10-2005
deze is echt chinees en eerrrrrug lekker!
posted by miss france on 16-10-2005
ik heb het gemaakt en het was heerlijk en zo snel klaar…superrr gewoon
posted by sara6 on 10-11-2005
Oeh..lekker originele nasi..dames waar kan ik die vetsin halen?
posted by IngridSaida on 14-11-2005
In de supermarkt of toko….
posted by mamaatje on 21-09-2006
kan ik het ook met kipfilet maken?? Ik ben niet zo dol op vis namelijk??