Loader

Sigaar; bamboekoekjes

2005-10-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 45
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

45 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 ml Melk
    - 1 ei
    - 1 eetlepel suiker
    - 1/2 bakpoeder
    - 1 eetlepel olie
    - Meel
    - Honing
    - meska elhora (arabische gum) 
    - grofe amandelen

Method

Step 1

Kneed het deeg net als bij het recept Ka3b Alghezel, een beetje stevig.
Doe de meska el Hora in de honing dit is om de honing goed aan het koekje te laten plakken.

Maak van het deeg een hele dunne plak.

Snij het deeg in dunne reepjes.

Wikkel het deeg om de bamboestokjes heen, in het begin een beetje dik.

Plak het uit einde met een beetje water aan elkaar.

Bak de bamboestokjes heel even in de hete olie, ze moeten nog wit zijn.

Haal de koekjes van de bamboestokjes en gooi ze weer in de olie, bak ze nu goudbruin.

Dompel ze daarna in de honing.

Bestrooi ze met de  grof gehakte amandelen.

Deel dit recept met anderen

Comments (45)

  1. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    He, waarom staan mijn foto’s er niet op?

  2. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    als ik op die riedel klik kom ik wel bij de foto….?

  3. posted by miss france on 11-10-2005

    ziet er heerlijk uit…ga ik met el 3ied maken incha allah

  4. posted by mia1981 on 11-10-2005

    ik weet alleen niet waar ik zo een bamboestokjes kan kopen kan iemand mij verder helpen? Ze zien er in alle geval heerlijk uit 🙂

  5. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    bij de Praxis, Bouwmarkt

  6. posted by Classy Lady on 13-10-2005

    MADAM CUISINE, die foto’s komen niet van jou.
    Ik heb ze zelf genomen en op een andere groep geplaatst.
    Waarom neem je dingen over zonder erbij te vermelden van wie het komt?!
    Is niet netjes meid..

  7. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    Ze heeft het wel vemeld er staat toch bij deze koekjes zijn van Choumicha???

    en op de fotos staat ook duidelijk 2m, ze wilde dit gewoon delen met de dames.
    hoezo niet netjes????

  8. posted by Classy Lady on 14-10-2005

    Het mag duidelijk zijn dat deze foto’s komen van de uitzending van Choumicha, ch7iwat bladi om precies te zijn.
    Maar de foto’s heb ik genomen en die had ik na een verzoek van dit recept op een andere msngroep geplaatst.
    Dan is het niet netjes als iemand die zomaar kopieert zonder het daar te vermelden of op zn minst te zeggen vanwaar deze foto’s te hebben.
    Ook de vertaling van dit recept komt van iemand anders, dat heeft een andere meisje op een andere groep vertaald.
    Dus hoezo WEL netjes!
    Ik verbied niemand om foto’s te gebruiken, maar vraag het even of vermeld het erbij als je het toch niet vraagt.

  9. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    ik begrijp het probleem niet, als ze nadere hiermee een plzeizer doet waarom niet?

    Ik bedoel jij hebt die foto’s toch ook ergens anders vandaan? Moet jij daar ook verantwoording over afleggen. Ze heeft gezegd dathet niet haar recept is maar van choumicha. Er staan hier wel meer recdepten op die weer van anderen “zijn”. Misschien had ze wel bij moeten vermeldden dat de teskt door iemand anders is vertaald (met dank hiervoor) maar ik zie dit als heel onschuldig. Madame cuisine heeft namelijk veel voor ons gedaan qua recepten, en de meeste heeft z eook zelf gemaakt en gefotografeerd, dat ze deze nu hier plaats, is toch niet erg? dat hebben jullie toch ook gedaan? er zit toxh geen copywright op? Als wij hiermee een neiuw koekjesrecept kunnen leren, wat si daar dan mis mee?

  10. posted by Classy Lady on 14-10-2005

    Er staat erbij dat ik niemand foto’s verbied te gebruiken, maar dat ik enkel vraag om dat ze het in die groep vermeld , want de fotos neem ik voor die groep speciaal.
    Het gaat er gewoon om dat het niet gezegd wordt daar, terwijl je die kans hebt bij het kopieren en daar is niks mis mee, het staat alleen netter.

    Mouhim SK, je hoeft het niet te begrijpen verder ook.
    Bij de volgende lading foto’s zet ik gewoon namen erop dan wordt dit ook weer voorkomen en dan mogen mensen kopieren wat ze willen , maar dan is alles wel duidelijk.
    Misschien dat ik overkom alsof ik dit dramatiseer, maar ik heb dit vaker meegemaakt met veel dingen, ook met andermans recepten en het irriteert me gewoon dus.

  11. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    okee, het is duidelijk dat het je iriteerd. vervelend, wat ik duidelijk wil maken is dat madame cuisine/mmu dit heel onschuldig hier heeft geplaast.
    Ze wil heu sniet met “de eer” strijken.
    zo is zij niet.

  12. posted by Classy Lady on 14-10-2005

    Ik snap je punt.
    Zoals ik al zei, misschien ben ik ook overgekomen alsof ik het de ramp van de eeuw vindt, maar dat komt dan omdat ik dit vaker tegenkom en die gevoelens van irritatie zich opstappelen.

    Er valt ook niet met een eer te strijken overigens.
    Want zelfs Choumciha kan dat niet, want dit recept komt geeneens van haar, maar van een dame uit de streek gribka haha.
    Dus ik bedoelde niet dat Madame met de eer zou willen strijken.

    Mouhim, ik denk dat beide standpunten wel duidelijk zijn nu en dat we elkaars punten ook ergens gemist hebben.

    😉

  13. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    ikheb gewoon honger:moe:

    :kus:

  14. posted by Classy Lady on 14-10-2005

    Ja vooral op deze site komen dan..Grrr!
    Deze site zou verboden moeten worden overdag, het zou alleen toegankelijk mogen zijn na el magreb..:ego:

    :kus:

  15. posted by 2916Smahane on 14-10-2005

    wat ik niet begrijp mmu, er staat bij dat als je het deeg om het bamboestokje wikkelt dan moet je dat in het begin dik doen. Hoe bedoel je dat?

  16. posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005

    Ze draait het deeg in het begin een paar keer om het stokje heen, zodat het iets dikker wordt.

  17. posted by mia1981 on 19-10-2005

    heeft iemand dit al geprobeerd of niet …?

  18. posted by miss_rif22 on 19-10-2005

    ik heb die inderdaad op 2m gezien!!
    en wil die inschallah proberen

  19. posted by chefkokkin on 20-10-2005

    madame cuisine bedankt voor het recept, ik zag het toevallig op tv maar het ging allemaal zo snel dat ik alleen het recept kon overnemen, maar nu kan ik het nogmaals even bekijken bedankt!

  20. posted by wassim on 24-10-2005

    hallo dames ik wil vragen waar je die bamboestokjes kan kopen, en ik wil ook weten waar die bamboestokjes voor zijn, ze zijn duidelijk niet eetbaar of wel, mijn naam hier is wassim, maar die is van mijn zoontje, en ik heet gewoon samira, effe voor de duidelijkheid,….en die bamboestokjes per hoeveel zijn ze te koop en hoeveel heb ik er nodig voor deze koekjes, jullie zijn bedankt!!! groetjes samira

  21. posted by wassim on 24-10-2005

    hallo dames ik wil vragen waar je die bamboestokjes kan kopen, en ik wil ook weten waar die bamboestokjes voor zijn, ze zijn duidelijk niet eetbaar of wel, mijn naam hier is wassim, maar die is van mijn zoontje, en ik heet gewoon samira, effe voor de duidelijkheid,….en die bamboestokjes per hoeveel zijn ze te koop en hoeveel heb ik er nodig voor deze koekjes, jullie zijn bedankt!!! groetjes samira

  22. posted by wassim on 24-10-2005

    hallo dames ik wil vragen waar je die bamboestokjes kan kopen, en ik wil ook weten waar die bamboestokjes voor zijn, ze zijn duidelijk niet eetbaar of wel, mijn naam hier is wassim, maar die is van mijn zoontje, en ik heet gewoon samira, effe voor de duidelijkheid,….en die bamboestokjes per hoeveel zijn ze te koop en hoeveel heb ik er nodig voor deze koekjes, jullie zijn bedankt!!! groetjes samira

  23. posted by miss_rif22 on 26-10-2005

    ik had gehoord dat ze bij de praxis of gamma ze hadden!

    ik maak zelf het deeg! en dat doe ik in een koekenpan en dan pak ik 2 vellen deeg ik plak ze een beetje met meelbeslag de einde rol ik ze op en plak het met meelbeslag en ga het dan knippen en bakken in olie en daarna in honing!! je moet het we schuin knippen dan heb je van die mooie punt rand!daar hoef je dus geen babou voor te hebben

  24. posted by wassim on 26-10-2005

    je bent geweldig dank jewel!!!! voor de tip

  25. posted by wassim on 26-10-2005

    je bent geweldig dank jewel!!!! voor de tip

  26. posted by zahra_i on 28-10-2005

    he dame kan je ze niet maken met amandel vulling er in!! i.p.v gewoon leeg te laten? of kan het niet

  27. posted by miss_rif22 on 04-11-2005

    volgens mij kan dat dus wel!! er staat ergens hier het resept van

  28. posted by oumaimaaje on 09-12-2005

    Heeft iemand deze koekjes gemaakt,en er ook een vulling ingedaan.Ik wil ze namelijk maken,maar weet niet met wat voor vulling.

  29. posted by DiamondPrincess on 03-01-2006

    Bedankt! Dit recept zocht ik dus!

  30. posted by sou_sou on 16-01-2006

    Je kunt die Bamboe-stokkjes halen bij de Albert Kuip markt.
    In Amsterdam(zuid)…ze kosten euro 1.50

  31. posted by ismahane26 on 29-03-2006

    Het is echt een rot karweitje en het lijkt wel een eeuwigheid te duren eer je een vol bord hebt! Maar toch, zijn het wel hele mooie koekjes 😉

  32. posted by ismahane26 on 29-03-2006

    Je deeg moet trouwens niet droog zijn anders ontkrullen de koekjes zich tijdens het bakken. Het moet dus een beetje plakkerig zijn.

  33. posted by zhor on 28-11-2006

    salam dames ik heb die koekjes gemaakt maar is het niet gelukt want als heb ik die gebaken in de olie als ga ik die uithalen die deeg op Bamboe-stokkjes en is het niet gelukt.wat moet ik ik doen om die uithalen zonder kapot te gaan of plaken op Bamboe-stokkjes?
    groetjes zhor

  34. posted by zhor on 28-11-2006

    salam dames ik heb die koekjes gemaakt maar is het niet gelukt want als heb ik die gebaken in de olie als ga ik die uithalen.die deeg plakt op Bamboe-stokkjes en is het niet gelukt.wat moet ik ik doen om die uithalen zonder kapot te gaan of plaken op Bamboe-stokkjes?
    groetjes zhor

  35. posted by yasmine on 28-11-2006

    hallo allemaal, hoeveel meel heb je ongeveer nodig?

  36. posted by MissisFatima on 17-12-2007

    Ik ga het proberen en kijken of ze lukken. Lukken ze goed als je geen bamboestokjes gebruikt?

  37. posted by Amira00 on 16-10-2008

    staan er auteursrechten op

  38. posted by khadija_17 on 21-10-2008

    mmmm

  39. posted by khadija_17 on 21-10-2008

    vraag me ook af hoeveel meel etc

  40. posted by OemIlyas on 24-01-2009

    khadija?? ben jij niet fa, me zusje??

  41. posted by OemIlyas on 24-01-2009

    so en sinds wanneer kook jij?

  42. posted by khadija_17 on 16-04-2009

    OemIlyas sorry voor mijn zeeeeeeer late reactie ben hier zolang niet geweest. maar ben waarschijnlijk geen familie hihi. IK heb geen familie in nl. Ik zit nu weer naar die koekjes te kijken maar ik weet nog steeds niet hoeveel meel erin moet :S

  43. posted by Umm Abdurrahman on 23-06-2009

    As salaamoe alaikoum wa rahmatullahi
    Ik zou graag willen weten hoeveel meel erin moet zou het voor dit weekend nog willen maken inshallah,as salaamoe alaikoum

  44. posted by Umm Abdurrahman on 23-06-2009

    ik was vergeten er bij te melden waar ik die arabische gum kan kopen,Djazakoemoe lahoe gairan,laat het me snel weten inshallah

  45. posted by MissisFatima on 27-08-2009

    Heei, Ik vraag me dus af hoeveel meel erin moet en of ze nu nog steeds die Bamboestokken in Praxis of Gamma verkopen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.