Kiptajine met ui en komijn
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 kip in stukken
- 1,5 kg uien in ringen
- 1 el komijnpoeder
- 1 tomaat
- halve tl gemberpoeder
- halve tl kurkuma
- 1 theeglas zonnebloemolie
- zout
- 1 tl peper
Method
Step 1
Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, de ontvelde in stukjes gesneden tomaat gember, kurkuma, zout en peper en vermeng dit goed door elkaar. Fruit 5 minuten ongeveer todat het vlees mooi bruin is.
Zet het onder water en laat een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan uiteraard.
Voeg de rest van de uien toe en ook de komijn roer het goed door en laat het nog 20 minuten koken. Als het vlees gaar en de saus ingedikt is, dan kan het opgediend worden, lekker met Marokkaans of Turks brood.
Heet serveren.
Lekker!!!
posted by Nikki on 14-01-2007
Ik ga m zo uittesten!
Ben erg benieuwd!
posted by ellouisa on 15-01-2007
en is het gelukt?
posted by Fabrizia on 14-11-2009
Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?
posted by Fabrizia on 14-11-2009
Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?
posted by karin87 on 02-08-2011
vraagje het bakken doe je dat inderdaad in de tajine of gewoon pan ??