Pizzabroodjes met tonijn
2005-10-09- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 24
- Servings: 1
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(2.6 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Wat heb je nodig? (24 stuks)
- 12 pitabroodjes
- olijven
- Blikje tonijn
- Tomatensaus
- Peper
- Zout
- Geraspte kaas
- Pizzakruiden
Extra spullen:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Lepel
Method
Step 1
Haal de pitabroodjes uit de verpakking en snijd elk pitabroodje door het midden met een scherp mes. Je zult misschien merken dat de pitabroodjes een beetje kruimelen, maar dat maakt niks uit. Wanneer je alle pitabroodjes door het midden hebt gesneden leg je ze op de bakplaat met bakpapier en zet je het even opzij.
Snijd de olijven in schijfjes en doe deze apart. Open het blikje tonijn en verwijder de zonnebloemolie en laat de tonijn even uitlekken. Kruid de tonijn dan met wat peper en zout en meng het dan nog een keer en zet het even apart.
Doe de tomatensaus in een kommetje en meng dit even kort samen. Ik raad jullie echt aan om absoluut geen tomatenpuree te gebruiken uit een blikje, omdat deze gewoon echt zuur is en niet lekker! Als je echt geen tomatensaus uit een pakje hebt dan kun je ook tomatenpuree uit een pakje gebruiken, maar dan zou ik er wel een teentje knoflook bij persen zodat het niet meer zo zuur is. Pak dan de helft van een pitabroodje en besmeer deze met de tomatensaus. Je kunt hier het beste een lepel voor gebruiken en met de bolle kant van de lepel verdeel je de tomatensaus over het pitabroodje.
Pak dan ongeveer twee volle eetlepel van het mengsel en verdeel deze netjes over het besmeerde pitabroodje. Je kunt natuurlijk zoveel variëren met de topping als je zelf wilt.
Pak dan de geraspte kaas erbij en verdeel ongeveer een eetlepel van de geraspte kaas over de topping. Strooi dan nog wat pizzakruiden over de geraspte kaas heen en werk zo de rest van de pizzabroodjes af totdat je alles hebt gehad.
Stop de pizzabroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten totdat de broodjes mooi goudbruin zijn en de geraspte kaas goed is gesmolten. Wanneer de pizzabroodjes gaar zijn kun je ze direct opdienen wanneer ze nog warm zijn, maar de pizzabroodjes zijn koud ook zeker lekker!
posted by soulfa on 12-10-2005
volgens mij staan deze hier wel 10 keer op. Nu weten we wel hoe we pizza moeten maken.
posted by Lella Niqaabi on 14-10-2005
dit recept laat erg op zich wachten
posted by megrebgirl_k on 14-01-2006
wanneer komen de ingredienten erop want ik wil ze best wel maken hoor
posted by karmoesa on 12-02-2006
wanneer komen de Ingrediënten nou…
nu wil ik dat wel weten
posted by ellouisa on 12-02-2006
he karmoesa, ben jij dezelfde karmoesa als karmoesa op marokko.nl?
posted by sjaahida on 17-03-2007
en anderhalf jaar later staat er nog steeds niks… ons maar lekker zitten maken en dan nie plaatsen flauw hoor snik snik
posted by Samira82 on 19-03-2007
Ik begrijp ook niet waarom die recepten niet worden verwijderd ? Dat zou de website wat overzichtelijker maken 😉
posted by sjaahida on 23-03-2007
ja echt he?
posted by lovelyfran on 02-10-2008
bijna 3 jaar verder.. en nog steeds geen recept! LATER
posted by sadiye on 19-10-2008
hahahha ja idd nog geen recept
posted by kiki1234 on 07-12-2008
wnr komt de recept???
posted by sadiye on 25-08-2010
recept please