Kinder pizza
2005-10-09- Cuisine: Italiaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
49 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 10 gr gist
- snuif zout
- 1,25 dl water
- 3a4 el olijfolie
Garnering:
- groenten of een andere garnituur, waarmee je een leuke versiering kan maken.
- kerstomaten,
- champignon
- rode peper.
Method
Step 1
Meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Het deeg mag niet te nat worden (anders valt het ook niet meer goed uit te rollen).
Laat het deeg 20 minuten rijzen en rol het uit. Maak bolletjes per portie. Laat een tweede keer rijzen
Rol de bolletjes uit
Afwerking:
Neem het pizzadeegje en zoek naar je eigen verbeelding groenten of een andere garnituur, waarmee je een leuke versiering kan maken. Voor de voorbeeld pizza heb ik een gezichtje gemaakt met oogjes van kerstomaten, een neusje van een plakje champignon en een mond van een reepje rode peper. Zelfs ongebakken ziet dit er al feestelijk leuk uit.
kinderpizza gegarandeerd sucses..
posted by Nacira on 09-10-2005
Leuk!!
posted by miss france on 09-10-2005
ja dacht effe wat anders..
posted by sihamkleuter on 09-10-2005
echt leuk, di ega ik lekker met sihampie maken!
posted by miss france on 09-10-2005
moet je doen wordt dikke pret in de keuken..
posted by soulfa on 12-10-2005
Leuk dit, dan kunnen de kinderen het deeg zelf aankleden.
posted by superkok on 25-03-2008
ja kunnen ze het leeker zelf doen
posted by wafae_gril on 19-10-2008
wuhahahaha me broertje zow bang van worden als hij het ziet
posted by saida84 on 01-02-2009
leuk hoor. heb je ook wat gezonds dat ik met kinderen kan maken????
posted by chocolate on 10-09-2009
super leuk ik ga het gelijk proberen.
posted by hananne on 27-09-2009
maar het deeg word hard als het gebakken is waarom?