Brownies
2005-10-10- Cuisine: Amerikaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Brownies – Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.
Ingredients
- - 250 g boter (plus extra om in te vetten)
- 325 g suiker
- 90 g cacaopoeder (plus extra om te verstuiven)
- 4 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 4 eieren
- 125 gehakte en geroosterde hazelnoten
- 200 g gehakte chocolade of stukjes chocolade
Method
Step 1
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van 23 cm in en bekleed met bakpapier.
2. Smelt in een steelpan op laag vuur 250 g boter en 325 g suiker. Roer als de boter is gesmolten zodat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur.
3. Zeef 90 g cacaopoeder, 4 eetlepels bloem en 1/2 theelepel bakpoeder boven een ruime kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en roer er de gesmolten boter en suiker door en vervolgens 4 eieren. en de gehakte hazelnoten, Voeg 125 g gehakte chocolade of stukjes chocolade toe. Roer lichtjes om en giet in de bakvorm. Bak 25-30 minuten. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.
Snij in stukken en bestuif met cacao
Eet smakelijk...
posted by amira_van_kozina on 09-10-2005
En wat moet je doen met de grof gehakte hazelnoten????
posted by miss france on 09-10-2005
hihi was ik vergeten, zit er nu tussen
posted by lele laila on 14-10-2005
Salam elekoem, zo die moet ik echt uit proberen ben benieuwd ziet er heerlijk uit. En nou nog uit proberen dank je…
posted by niwahoo on 16-10-2005
even een vraagje de schcolade moet ik die dan gewoon zo er in doen of moet ik die eerst smelten
ik wil het zeker weten want ik wil het heel graag maken
posted by miss france on 16-10-2005
gehakte chocala moet er zo in…wel grof laten
posted by dounya3 on 31-10-2005
ik heb ze van het weekend gemaakt, echt heerlijk, en supermakkelijk!!
posted by Timoucha on 09-10-2006
Ze waren heerlijk…. Bedankt voor het respect! Je hebt een paar zwangere vrouwen geholpen bij deze! Soukran!
posted by zinaatje on 26-09-2008
het ziet er echt lekker uit, ga het nchallah ook proberen
posted by princessa on 07-05-2010
ik ben het nu aan het maken