Appelcake gevuld met walnoten
2005-10-10- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 appels
- 3 eieren
- 150gr. zachte roomboter
- 100gr. suiker
- 150gr. bloem
- 1/2 zakjes bakpoeder
- 50gr. gemalen walnoten
- amandelschaafsel voor de versiering
- abrikozenjam
Method
Step 1
Schil de appels, snijd ze in plakken.
Verwarm de over op 160 graden, en vet een springvorm goed in met boter.
Mix de boter en suiker tot een crème, voeg eieren 1 voor 1 toe.
Daarna doe je de bloem, bakpoeder en de walnoten erbij.
Meng dit alles goed. Doe dit alles in de springvorm, druk de schijfjes appel op het beslag. Strooi er amandelschaafsel overheen.
Bak de cake 30 tot 40 minuten goudbruin.
Haal m uit de oven en bestrijk de cake met abrikozenjam.
makkelijk en lekker
posted by sihamkleuter on 08-10-2005
hee dit recept zocht ik al zo lang!
posted by miss_rif22 on 08-10-2005
als het goed is het net als cake deeg!!
maar ben benieuwt
posted by soulfa on 08-10-2005
morgen plaats ik alle recepten.
posted by miss_rif22 on 08-10-2005
we w8 wel op je recepten
posted by oembibi on 09-10-2005
morgen is al vandaag soulfa…we wachten
posted by soulfa on 10-10-2005
sorry dames internet deed het vandaag niet, maar ik beloof jullie morgen ochtend staan ze erop.
posted by miss france on 11-10-2005
mmmm lekker deze maak ik donderdag…
posted by miss france on 19-10-2005
ik heb m gemaakt vandaag en ik moet zeggen heerlijk tbarke Allah 3liek..
posted by nadia on 22-10-2005
ziet er heerlijk uit!
posted by chamch on 02-11-2005
hoe groot is de springvorm waar je hem in doet?
posted by soulfa on 02-11-2005
26 of 28 cm
posted by Bollebuik on 19-11-2005
‘t Ligt in de oven, ben benieuwd!!
posted by Bollebuik on 19-11-2005
‘t Is goed gelukt!! Lekker luchtig, alleen doe ik er volgende keer stukjes appel erdoorheen met een beetje kaneel. Dat was het gedacht dat eerst bij me opkwam toen ik een hap nam 😀 Bedankt voor het recept!!
posted by zilla on 24-07-2006
Heerlijk! Lekker fris. Nog nooit op deze manier een cake gemaakt. Altijd uit een pak. Maar dit lukt veel beter. Uit een pak zakt hij bij mij altijd in. Bedankt!
posted by boukarfi24 on 02-11-2008
heerlijk
posted by azzedinne on 26-09-2009
moet er niet iets meer bakpoeder in anders is ie niet zo luchtig of niet?