Loader

Slagroomgebak

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 36
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

36 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eidooiers, 4 eiwitten
    - 90 gr, suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 60 gr bloem
    - 40 gr. maizena
    - amandelschaafsel
    - aardbeien
    - aardbeienjam
    - 2 pakjes slagroom

Method

Step 1

klop in een kom 4 dooiers met 35 gr. suiker tot een romige creme.

klop met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout goed stijf. voeg tijdens het kloppen 55 gr. suiker en 2 vanillezakjes. schep het eiwit op de dooier creme, zeef 60gr. bloem en 40 gr. maizena hier boven meng dit goed met elkaar. bedek de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier, giet hier het mengsel in. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 165 graden in ca. 50 min. klop de slagroom.

laat de bodem eerst in de vorm afkoelen. Snijd de bodem in 2 lagen, besrijk de onderkant met jam, daarop doe je slagroom en in plakjes gesneden aardbeien, over de aardbeien nog wat slagroom. Je legt het andere stuk deeg erop. besmeer de de rest van de taart met slagroom. strooi over de zijkant het amandelschaafsel. doe de slagroom in een spuitzak, spuit rozetten op de taart, ganeer het met stukjes aardbei. 

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    mashallah deze ziet er heerlijk uit!!!

  2. posted by miss france on 08-10-2005

    mmmmm lekker hoor!!

  3. posted by miss france on 10-10-2005

    SOULFA IK WIL M MAKEN SCHIET EENS OP MET JE RECEPT….IK HEB ER ZO’N TREK IN

  4. posted by soulfa on 10-10-2005

    komt eraan.

  5. posted by miss france on 11-10-2005

    oke dan ,ik ga m morgen maken incha allah…mmm heb er nu al trek in

  6. posted by soumiariffia on 16-10-2005

    HEEEEEEEEERLIJK!!!!!!!! mmmmmmm… alatief ik heb er zo een zin in meteen de ingredienten halen morgen…

    Liefs,
    Soumia

  7. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    Lijkt me heel makkelijk.
    Heerlijk! Soulfa je bent een topkok!!

  8. posted by nadia on 22-10-2005

    komt goed uit, was van plan om een taart te bakken en deze is lekker makkelijk!

  9. posted by soumiariffia on 02-11-2005

    Gemaakt en MISLUKT!! 🙁 jammer! de deeg was volgens mij niet goed! ben je niet wat vergeten?? echt jammer..
    Liefs, Soumia

  10. posted by soulfa on 06-11-2005

    Dit zijn precies de ingredienten. Heb je de oven deur niet open gedaan toen de cake in de over zat?? Hoe zag het deeg eruit??

  11. posted by ranja on 25-11-2005

    he dames, wat voor slagroom gebruiken jullie en waar kan je die kopen.
    alvast bedankt!

  12. posted by soulfa on 25-11-2005

    slagroom kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Zorg ervoor dat de slagroom gekoeld is. GEEN spuitbus gebruiken.

  13. posted by salima2 on 12-11-2008

    Mooi hoor:D

  14. posted by sadiye on 13-11-2008

    ik heb al heel lang trek in slagroomgebak 🙁 maar ik ben ook aan het lijnen ;(

  15. posted by hammoudi on 06-09-2009

    hmm ziet er herlijk uit ga hem snel probeeren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.