Mehancha met amandelen
2005-10-08- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Pak filodeeg
- Kom amandelen gepeld en gebakken grof gemalen.
- Kom walnoten grof gemalen
- Kom sesamzaad helft gemalen helft niet
- 2 theelepels mazhar
- Halve kom gemalen suiker
- 150 gr gesmolten boter
- 2 Theelepel's kaneel
- lepel honing.
- Pot honing en mazhar.
- Wat geschaafde amandelen voor eroverheen.
Method
Step 1
Je gaat de amandelen en walnoten en sesamzaad malen, helft van sesam niet, doe je in een bak, Doe de gemalen suiker erbij, en 2 th mazhar, gesmolten boter, kaneel en een lepel honing. Dit goed mengen met mekaar en zet je ff apart..
Vervolgens pak je 2 vellen filodeeg, die besmeer je met wat boter, dan leg je wat mengsel erop en dan ga je rollen en als een slak oprollen. Zo ga je door tot je mengel op is. Dan in oven op 180 gr tot ze bruin en krokant zijn.
Ondertussen warm je de honing op met eetlepel mazhar en daar doe je ze even in leggen en dan eruit en bestrooien met de amandel schaafsel..
Ik heb ook mini’s gemaakt die zien er leuker uit maar zijn wel moeilijker te maken!
posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005
lekker!!!
Ceuta, je bent een schat!
posted by prinses nisrin on 19-10-2005
wat heerlijk! jullie zijn erg goed! ik begin al fan van jullie te worden! vraag: hoeveel gram is een kom? ik heb verschillende komen maar weet niet welke ik moet gebruiken alvast bedankt! liefs Nisrin…
posted by zahra_i on 28-10-2005
he dame die mini moet je filodeeg in 2 snijden?? of hoe moet je het doen
posted by libeluli on 02-01-2007
SALAM CEUTA, HOEVEEL KOMEN HIER UIT, IK HEB NOG NOOI TMET FILODEEG GEWERKT,HIHI IK BEN LATINAMOSLIMA DUSSSSS…WIE O WIE KAN ME HELPEN…DIKKE KUS ALVAST BEDANKT ALEIKOUM SALAM
posted by Meskiena on 15-09-2009
heb je ook het recept van deze mhancha met een vulling van amandel en kokos?