Baklava
2005-10-07- Cuisine: Turkse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.7 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1/2 pak filobladerdeeg (diepvries à 225 g)
- 200 g gepelde walnoten
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 60 g boter
- 75 g suiker
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels vloeibare honing
Materialen
- ovenschaal ca. 25 x 15 cm
Method
Step 1
(Ca. 2 uur van tevoren: filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.)
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Walnoten (in keukenmachine) fijn hakken, kaneel en kruidnagel erdoor mengen. In pannetje boter smelten. Vorm met boter bestrijken.
Vellen deeg in breedte halveren. Velletje deeg in vorm leggen, met boter bestrijken. Dit nog 3 keer herhalen. Helft van walnotenmengsel erover verdelen. Afdekken met 2 beboterde velletjes deeg.
Rest van walnotenmengsel erop scheppen. Afdekken met rest van velletjes deeg, elk velletje met boter bestrijken.
Met scherp mes inkepingen maken voor 8 stukjes. Baklava in midden van oven in ca. 35 minuten lichtbruin bakken.
Nabereiden
Intussen sinaasappel schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen, sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl. Suiker met sinaasappelrasp en verdund sap aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop in laten koken.
Honing erdoor roeren, tot gebruik af laten koelen. Baklava uit oven nemen en siroop erover schenken. Baklava minstens 1 uur laten staan om siroop goed in te laten trekken.
Via inkepingen in blokjes snijden.
Baklava lauwwarm of op kamertemperatuur serveren met een kopje sterke koffie.
posted by miss france on 12-10-2005
dit is echt lekker, ik koop het altijd
posted by couscous on 30-12-2008
ja heerlijk ik ga het maken
posted by faathje on 03-09-2009
en couscous is het gelukt…
posted by ahhadouch on 15-09-2009
ik denk dat ik mijn man erg blij maak met dit,hihi….
posted by pipi070 on 11-08-2012
mmmm heerlijk ben gek op baklava met walnoten nu heb ik gwn recept kan ik het maken..