Vis tajine
2005-10-07- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Schoongemaakte visjes
- 5 tomaten
- 3 a 4 teentjes knoflook
- kasbor (koriander)
- komijn
- paprikapoeder
- saffraan
- zout/peper
- wat azijn of citroen..
- olijfolie
Method
Step 1
Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...
Vervolgens doe je de gesneden tomaten ringen in een bak (ik doe soms ook aardappels erbij die doe je dan in plakjes snijden) Bij de tomaten ook een beetje kasbor erbij, half knoflook teentje, paprikapoeder, komijn, saffraan, zout en peper..
Nu pak je de tajine daar doe je een flinke scheut olijfolie in..en dan doe je kasbor goed fijn snijden erbij.. 2 teentjes knoflook ..weer al die kruiden.. paprikapoeder komijn saffraan (saffraan elke keer wel een heeeel kleein tikje!!) zout peper en scheutje azijn of citroen...
Daarna ga je alles ff mengen en dan beleg je een laagje tomaten.. vervolgens als je wilt laagje aardappels dan weer die kruiden erop doen en dan weer laagje tomaat en als laatste laagje visjes ...en voor de sier een schijfje citroen erop doen zie foto!!
Dit laat je zachtjes sudderen, geen water erbij want van de tomaten krijg je de lekkere saus!! Als laatste doe je hem ff in oven zodat de visjes beetje bruin worden...
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
mhmmm ceuta nog meer receptjes, ze zien er zo lekker uit, en zo proffesioneel!!!
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
eindelijk een orginee; tajin recept, want het kan niet zo zijn dat het tajin.nl heet, maar geen tajin recepten toch?
posted by ceuta on 07-10-2005
Thx meid ik doe mijn best :kus:
posted by soulfa on 08-10-2005
jammie, jij kan koken.
posted by Sardina on 10-10-2005
ceuta is een wereldkokkin. tbarkalah 3liha
posted by ceuta on 12-10-2005
haha sardinaa ewa safiiiii
posted by Rzinia on 28-11-2005
ik heb geen tajin, kan ik het ook ergens anders in maken?
posted by Rzinia on 28-11-2005
o ja en de graat moet je laten toch?
posted by kippetje on 17-03-2006
ceuta, meid hoe krijg je die tagien zo mooi versiert met die visjes boven? Leg je ze gelijk zo in de tajine of niet? Tbarkallah 3lik, ziet er echt heerlijk uit!!
posted by fatema on 31-05-2006
heey ziet er heerlijk uit ga em zometeen maken!!!