Loader

Vis tajine

2005-10-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - Schoongemaakte visjes
    - 5 tomaten
    - 3 a 4 teentjes knoflook
    - kasbor (koriander)
    - komijn
    - paprikapoeder
    - saffraan
    - zout/peper
    - wat azijn of citroen..
    - olijfolie

Method

Step 1

Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Vervolgens doe je de gesneden tomaten ringen in een bak (ik doe soms ook aardappels erbij die doe je dan in plakjes snijden) Bij de tomaten ook een beetje kasbor erbij, half knoflook teentje, paprikapoeder, komijn, saffraan, zout en peper..

Nu pak je de tajine daar doe je een flinke scheut olijfolie in..en dan doe je kasbor goed fijn snijden erbij.. 2 teentjes knoflook ..weer al die kruiden.. paprikapoeder komijn saffraan (saffraan elke keer wel een heeeel kleein tikje!!) zout peper en scheutje azijn of citroen...

Daarna ga je alles ff mengen en dan beleg je een laagje tomaten.. vervolgens als je wilt laagje aardappels dan weer die kruiden erop doen en dan weer laagje tomaat en als laatste laagje visjes ...en voor de sier een schijfje citroen erop doen zie foto!!

Dit laat je zachtjes sudderen, geen water erbij want van de tomaten krijg je de lekkere saus!! Als laatste doe je hem ff in oven zodat de visjes beetje bruin worden...

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    mhmmm ceuta nog meer receptjes, ze zien er zo lekker uit, en zo proffesioneel!!!

  2. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    eindelijk een orginee; tajin recept, want het kan niet zo zijn dat het tajin.nl heet, maar geen tajin recepten toch?

  3. posted by ceuta on 07-10-2005

    Thx meid ik doe mijn best :kus:

  4. posted by soulfa on 08-10-2005

    jammie, jij kan koken.

  5. posted by Sardina on 10-10-2005

    ceuta is een wereldkokkin. tbarkalah 3liha

  6. posted by ceuta on 12-10-2005

    haha sardinaa ewa safiiiii

  7. posted by Rzinia on 28-11-2005

    ik heb geen tajin, kan ik het ook ergens anders in maken?

  8. posted by Rzinia on 28-11-2005

    o ja en de graat moet je laten toch?

  9. posted by kippetje on 17-03-2006

    ceuta, meid hoe krijg je die tagien zo mooi versiert met die visjes boven? Leg je ze gelijk zo in de tajine of niet? Tbarkallah 3lik, ziet er echt heerlijk uit!!

  10. posted by fatema on 31-05-2006

    heey ziet er heerlijk uit ga em zometeen maken!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.