Loader

Thaise kippensoep

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor 4 personen
    2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte)
    1 stuk jonge gember (3 cm in plakjes)
    1 rode chilipeper in ringen
    4 dl kokosmelk
    150 gram kipfilet in blokjes
    2,5 lepel vissaus
    1 el limoensap
    4 dl water Uit m'n boekkie,
    maar je kan ook variëren, dus wat meer van dit en dat.
     

Method

Step 1

De 2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte), gember, chilipeper, kokosmelk en water in pan laten pruttelen voor 5 minuten.

Dan de rest toevoegen en laten koken tot de kip wit is ) 3 / 5 min. Ik doe er vaak rijst bij. Wat ook lekker is, is thaise basilicum erbij doen, er bovenop, bij het serveren. Maar is wel duur en moeilijk te krijgen.

Trouwens veel van de gebruikte kruiden kun je ingevroren (goedkoper) krijgen bij de Chinese toko’s… Zitten in Amsterdam op de wallen, maar goed, scheelt gewoon heeeeel veeeeel geld tov de Surinaamse toko.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.