Kipvleugeltjes en aardappels in de oven
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 6-8 kipvleugeltjes
- 550 gr kruimige aardappels
- zout
- peper
- paprikapoeder
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- kurkuma
- 1 kippenbouillonblokje (van knorr)
- 1,5 eetlepel meel
- beetje olie
Method
Step 1
kipvleugeltjes met zout, peper, paprikapoeder en kurkuma vermengen. knoflookteentjes persen en erbij doen, besprenkelen met een beetje olie en gehakte peterselie, alles goed vermengen natuurlijk in een kom of op een diepe bord, een uurtje wegzetten in de koelkast om de kruiden goed te laten intrekken.
De aardappels schillen en wassen en in blokjes snijden, ook vermengen met zout, peper, paprikapoeder en kurkuma (alleen geen knoflook en peterselie erbij doen) de ui in schijven snijden en met de aardappelen vermengen en ook een uur wegzetten! Een half liter water koken en hierin het boullionblokje oplossen. de kip en de aardappels uit de koelkast pakken en elk apart in een ovenschaal die licht ingevet is overdoen, het boullion schenken over de aardappels niet over de kip!
De ovenschalen in het midden zetten in de voorverwarmde oven op 250 graden, laten gaarbakken in ongeveer een uurtje!! Wanneer alles gaar is, kun je de boullion pakken van de aardappels, dat in een pannetje overdoen aanlengen met wat water en 1, 5 eetl meel goed laten binden tot een saus, mochten er toch klontjes zijn dan kun je het gewoon zeven........
eet smakelijk!!!!!!
Helaas heb ik er geen foto van want het ziet er lekker uit!!!!!!!!
Je kunt er een simpele salade bij nemen van tomaat,komkommer en sla………….hoop dat het jullie smaakt……