Amandel-shortbread met Chocolade-dipping
2005-10-05- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 110 gr gemalen amandelen
- 160 gr bruine basterdsuiker
- 280 gr meel
- 25 gr maizena
- 225 gr gezouten boter, op kamertemperatuur (of ongezouten boter met 1/2 tl zout erin)
- 1 tl amandel- extract
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr melk chocolade
Method
Step 1
Verwarm de oven vooraf op 180 graden Celsius. Klop de boter romig en zacht, voeg dan de suiker toe. Klop tot de massa romig is en de suiker gedeeltelijk is opgelost.
Voeg dan de extracten toe en roer door tot deze goed met het botermengsel is vermengd. Zeef de bloem en maizena bij elkaar, roer de amandelen erbij. Roer het bij het botermengsel tot alles goed is vermengd en een romige, zachte deeg is ontstaan.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.
Haal de shortbread daarna uit de oven en verwijder de bakpapier en laat het op een rooster afkoelen. Snij ze daarna in kleine srukjes.
Smelt au bain marie de chocolade en dip de koek in de chocolade of ga druppelend kriskras over de shortbread!
posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005
ziet er lekker uit. lijkt me ook niet moeilijk te maken.
posted by Rzinia on 06-10-2005
dit ziet er heeeeeeeerlijk uit
posted by saadia29 on 06-10-2005
Ziet er heerlijk uit hmmm……….
posted by miss_rif22 on 06-10-2005
je bedoelt toch maizena in plaats van maïzena?
zier er wel lekker uit zeg
posted by miss france on 09-10-2005
lekker lijkt het me, ga het a.s week proberen incha Allah
posted by nadia on 14-10-2005
ziet er leuk uit met de chocola!
posted by sushimoon on 15-10-2005
ja, ik bedoel maizena! typfoutje. is erg makkelijken gaat er goed in!
posted by prinses nisrin on 19-10-2005
het lijkt mij heerlijk! ik ga het eens snel uit proberen. Ik heb een stom vraagje: moet het op een ronde bak blik voor taart? of wat voor een vorm? alvst bedankt! liefs nisrin.
posted by Nisar on 26-03-2006
Ziet er heerlijk uit… Choukran voor je recept…
Nisar
posted by sadiye on 22-11-2008
hmm ziet er heerlijk uit