Pangsits (gevulde wontonvelletjes)
2005-10-05- Cuisine: Chinese
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 25 pangsit- wontonvelletjes
- 1 ei
- plantaardige olie
Voor de vulling:
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine prei
- 2 eieren
- 2 eetl olie
- 1 tl peper
- 1/2 tl vetsin
- 200 gr gehakt
- 1 tl sesamolie
- 2 el tapiocameel
- 4 el water zout
Method
Step 1
Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Klop de eieren los. Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur en doe de olie erin.
Fruit de knoflook een paar seconden. Voeg peper, vetsin, prei en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt rul wordt.
Schep er de geklopte eieren, sesamolie en zout naar smaak door. Meng de tapiocameel aan met water, roer dit door het gehaktmengsel en rorbak nog 2 minuten.
Schep de vulling uit de wok op een bord en laat hem afkoelen. Laat voor de pangsit de velletjes in de verpakking ongeveer 30 minuten ontdooien en haal de van elkaar.
Leg het velletje op een plat bord, schep 1 tl van de vulling in het midden, vouw er een puntje van het velletje eromheen en trek het strak aan, keer het geheel om zodat het bovenste puntje het dichtst bij ligt.
Bestrijk de andere puntjes met het ei en plak deze aaneen door ze naar elkaar toe te vouwen. Herhaal deze handelingen.
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
mhmmm lekeer oosters, is het een indonesisch recept
?
posted by sushimoon on 05-10-2005
ja goed gezien…
posted by Nacira on 06-10-2005
Ziet er lekker en feestelijk uit! Waar kan je wontongvelletjes krijgen? Bij de Toko?
posted by loewie on 11-10-2005
Ja vroeg ik me ook wel af…of kan ik ook gewoon loempia vellen gebruiken?
posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005
Wongton velletjes kan je bij iedere toko kopen, is net anders dan loempiavellen
posted by sushimoon on 15-10-2005
ze zijn klein en geel, zijn fvierkant, maar let wel op dat je de soort pakt die in de frituur kunnen, die zetten beter uit in de olie!
posted by dikratoen on 17-10-2005
Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!, ik heb ze gefrituurd en ze zette idd mooi uit.
Welke zijn geschikt voor in de oven? (voor de mensen die een beetje aan de lijn denken), want als je de wongton velletjes voor frituur in de oven gebruikt worden ze volgens mij keihard.
posted by oem Yahya on 09-02-2006
wat is vetsin?
posted by sushimoon on 27-03-2006
vetsin is een smaakmakers, net als bouillon,maar dan niet zout. te koop insupermarkt of toko
posted by nadia1942 on 08-11-2008
bij de toko kan je ze dus krijgen.
is dat bij een surinamse winkel of bij een chinees.
posted by nadia1942 on 08-11-2008
wat is tapiocameel kan je dat ook in de zelfde winken kopen
posted by babybeertje25 on 14-12-2008
ik had een vraagje:wat is tapiocameel??
posted by Lalakifech on 05-04-2009
Jah dat vraag i me nu ook af.
Wat is tapiocameel.
En waar is het verkrijg baar.
Alvast bedankt
posted by nicjah on 03-12-2009
tapioca meel moet je chinese toko`s binnen lopen dan laten ze je zien wat het is.
posted by nicjah on 03-12-2009
en ja gebruik liever de wantan velletjes uit klein verpakkingen.lukt het beste en ga dan voor die chinese toko`s dat zou ik maar doen.mijn man maakt ze ook weet veel van wokken.
posted by timaboui on 26-07-2010
hallo mensen, vetsin is een smaakmaker en echt niet gezond zoals vele andere smaakmakers die de veroorzakers zijn van zoveel welvaartsziekten,bekend van E-nummer onder E621 etc.,kies liever andere alternatieven, ook te koop bij bio winkel. Ik hou van lekker eten maar ook van gezond, wilde het toch even kwijt.