Mini pizza
2005-10-06- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
47 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de pizzabodem:
* 500 gram meel
* eetlepel zout
* eetlepel olijfolie
* eetlepel suiker
* 1 zakje gedroogde gist (dr.oetker, kan je in de supermarkt halen lauwwarm melk om mee te kneden. (op gevoel)
Voor tonijn/ansjovisvulling:
* 2blikjes tonijn uigelekt
* 1 blikje ansjovis
* 1 groene paprika in reepjes gesneden
* 1 rode paprika in reepjes gesneden.
* 1 blikje gesneden champignons (of verse)
* pakje pizzakruiden (uit de supermarkt), of 1 zakje oregano
* 1 pak gezeefde tomaten (of curry wat je zelf lekkerder vindt
* geraspte kaas.
Method
Step 1
Je kneed het deeg met lauwwarme melk tot het een soepel deeg is (niet te plakkerig) verdeel het deeg in 2 bollen (als je 1 kilo gebruikt in 3 bollen) en leg de bollen in een plastic zak. Laat het 20 minuten rusten.
Ondertussen bak je de paprika met de champignons in een koekenpan met een klein beetje zonnebloem olie op laag vuur, Doe een deksel op de koekenpan en laat het een kwartiertje doorsudderen. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
Doe de gezeefde tomaten uit de pak in een kom en roer er de pizzakruiden doorheen. Je kan ook spaggethisaus gebruiken, daar zitten al kruiden in. dan pak je 1 bol deeg en rol het uit. snij er met een kom rondje uit. leg de rondjes op de aliminiumbakjes en druk de randen goed aan.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer met een lepel de saus over het pizzarondje. strooi er dan de toijn overheen en de ansjovis.
Leg dan de rode en groene paprika reepjes erop. dan de champignons. als laatste strooi je de kaas erover heen. werk zo al de pizzatjes af. je kan ook gehakt vulling gebruiken. gaat hetzelfde als de tonijnvulling alleen moet je de gehakt rullen in een koekenpan met een beetje olie, zout en een beetje prei en 1 gesnipperde ui. ook een beetje kruiden bij doen.
Verder kan je natuurlijk net zo vaak variëren als je zelf wil, olijven is ook lekker erop of garnalen!
Eet smakelijk!
de pizzadeeg is basis, wil je en grote pizza maken, dan kan het gewoon met hetzelfde deeg, alleen snij je er dan geen rondjes uit
posted by ellouisa on 05-10-2005
mmmmm die ga ik zeker maken, maar een vraagje: hoelang moeten ze in de oven en op welke temperatuur??
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
temp 230 graden en he lang wete ik niet, moet je gewoon kijken of ze al rood izjn gworden. hou het maarop ongeveer 20/30 minuten
posted by saadia29 on 05-10-2005
Ziet er lekker uit, ga het zeker een keertje maken:goedzo:
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
hee saadiatje
posted by ellouisa on 05-10-2005
Oke meid dankjewel
posted by soulfa on 06-10-2005
Ziet er lekker uit.
Ik kan hier toch ook pitta broodjes voor gebruiken??
posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005
Salaam Soulfa,
Welkom!
Ja dat kan wel, is sneller als gewone deeg. Maar met dit deeg is het wel superlekker!
posted by imaane911 on 06-10-2005
helemaal top met de foto’s.. zo krijg ik een hele goede beeld van de bereidingswijze…
gr imaane
posted by Chefkokkin on 06-10-2005
ziet er erg goed uit! gaik zeker proberen
posted by soulfa on 07-10-2005
Dit ga ik ook vandaag maken. Het resultaat is op m.nl te zien.
Degene die deze site heeft opgezet, echt klasse. Thanks
posted by Shnieula on 07-10-2005
Ik heb ze gemaakt en ze waren echt lekker en geslaagd!
Dank je wel SihamKleuter.
posted by hanae on 07-10-2005
K heb deze site net ontdekt.. staan heerlijke recepten op.. GA zo door meiden!!
posted by ceuta on 07-10-2005
herlijk mijn zus heeft al uitgeprobeerd en was echt lekker mijn lief zat er al om te zeiken dat ik ook moest maken hiih
posted by islamwoman on 07-10-2005
Ziet er heel lekker uit joh.. ga het morgen inch allah proberen. Maar mag je ook gewone verse gist gebruiken voor de deeg..
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
j ahoor als je verse gist gebuikt dan neem je een halv blokje (oftewel 20 gram)
posted by miss_rif22 on 08-10-2005
ziet er echt mashallah lkkr uit!!
ik als ik pizza maak, maak ik een hele grote!!! maar van die kleintje is ook beter hoef je niet in stukken te snijden hahah
posted by chefkokkin on 08-10-2005
nog even een klein vraagje waar koop je die aluminium bordjes?
posted by ceuta on 08-10-2005
denk bij de blokker
posted by soulfa on 08-10-2005
Heb ze gisteren gemaakt, zijn perfect gelukt. Ideaal voor bij de harira
posted by sihamkleuter on 09-10-2005
ja klopt je koopt ze bij deblokker. daar waarze de barbeque artikelen hebben.
ze hebben daar ook langwerpige aliminiumschalen liggen (wegwerp)
posted by sagira on 09-10-2005
he ik heb de mini pizza s gemaakt,ze zijn goed gelukt en smaakte ook goed!
echt een goede site!
posted by etertje on 10-10-2005
Ehh misschien een domme vraag maar gaat het incl alminiumbrodjes de oven in?
posted by sihamkleuter on 10-10-2005
ja, die bordjes kunen zo de oven is.
aliminium verbrand namelijk niet
posted by etertje on 10-10-2005
Ik heb ze gemaakt! Een probleempje (zie ook het forum) de onderkant werd niet goed gaar. Hoe komt dit?
posted by sihamkleuter on 10-10-2005
Dat gebeurt inderdaad soms weleens, dan is de oven waarschijnlijk te hoog.
wat je kan doen is de bordjes vor dat je het deeg in doet even insmeren met olie (worden ze sneller gaar door.
Of de plaat eerts helemaal onder in de oven doenen na een tijde gewoon weer in het midden.
Bij mij oven kan ik de bovenwarme uit zetten, en dat doe ik dus zodra ze van boven gaar zijn en van onder nog even moeten.
posted by saadia29 on 11-10-2005
Deze ga ik vandaag maken, hoop dat ze insha Allah lukken, heb er nu al erg trek in 🙂
posted by sihamkleuter on 11-10-2005
iewa schiet op dan, wat doe je nog hier!
posted by saadia29 on 11-10-2005
Ik heb het gemaakt, en ze zijn goed gelukt, thanx :kus:
posted by islamia23 on 14-10-2005
ik wil ooooook pizzaa hahaha.ik heb niet zoveel tijd om ze te maken, maar zaterdag of zondag inchallah.
posted by zaja on 20-10-2005
he sihamkleuter je bent beroemd!!!!!!! je staat ook op m.nl alleen was Kenza er vergeten bij te zetten dat jij de mini pizza had gemaakt en ook bij het recept mefrouk met kip is ze het vergeten:?
posted by wardaroosje on 21-10-2005
Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk
liefs warda
posted by Zara on 16-01-2006
misschien beetje stomme vraag maar kan je deze ook gewoon na gemaakt te hebben invriezen?
posted by sihamkleuter on 16-01-2006
ik heb het zelf nooit gedaan, maar hoor van anderen dat ze altidj alle sinvriezen dus waarom niet?
posted by Zara on 17-01-2006
haha ok is goed k ga het proberen!
posted by sabah75 on 23-01-2006
he sihamkleuter moet je de bodem van tevoren beetje bakken of doe je bodem met de saus, tonijn en kaas direct in de oven.
posted by sihamkleuter on 24-01-2006
bodem met suas en vulling direct in de oven sabah!
posted by Zara on 02-03-2006
Ik heb ze gemaakt ze waren heeeeeerlijk!!
posted by MAMAKE2006 on 18-08-2006
ik ga het zo maken alleen vroeg ik me af hoeveel stuks ik eruit krijg??? kbegin alvast met 500 gr.
posted by 3robia on 08-10-2006
echt geweldig deze site, heb em via me vriendin. heb me meteen aangemeld en het eerste wat ik ga maken zijn deze minietjes hehe. Lekker bij elftor, dank je xxx
posted by lachertje27 on 20-10-2006
ik ga ze vandaag maken maar ga denk ik gehakt met groene olijfen op doen.
zou dat ook lekker zijn denk je?
me man houd niet van tonijn daarom
posted by sihamkleuter on 20-10-2006
ja hoor lachertje, tuurlijk kan dat. Ik maak het ook vaak met gehakt
posted by denise on 05-12-2008
op hoeveel graden