Loader

Mini pizza

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 47
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

47 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de pizzabodem:
    * 500 gram meel
    * eetlepel zout
    * eetlepel olijfolie
    * eetlepel suiker
    * 1 zakje gedroogde gist (dr.oetker, kan je in de supermarkt halen lauwwarm melk om mee te kneden. (op gevoel)
    Voor tonijn/ansjovisvulling:
    * 2blikjes tonijn uigelekt
    * 1 blikje ansjovis
    * 1 groene paprika in reepjes gesneden
    * 1 rode paprika in reepjes gesneden.
    * 1 blikje gesneden champignons (of verse)
    * pakje pizzakruiden (uit de supermarkt), of 1 zakje oregano
    * 1 pak gezeefde tomaten (of curry wat je zelf lekkerder vindt
    * geraspte kaas.

Method

Step 1

Je kneed het deeg met lauwwarme melk tot het een soepel deeg is (niet te plakkerig) verdeel het deeg in 2 bollen (als je 1 kilo gebruikt in 3 bollen) en leg de bollen in een plastic zak. Laat het 20 minuten rusten.

Ondertussen bak je de paprika met de champignons in een koekenpan met een klein beetje zonnebloem olie op laag vuur, Doe een deksel op de koekenpan en laat het een kwartiertje doorsudderen. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Doe de gezeefde tomaten uit de pak in een kom en roer er de pizzakruiden doorheen. Je kan ook spaggethisaus gebruiken, daar zitten al kruiden in. dan pak je 1 bol deeg en rol het uit. snij er met een kom rondje uit. leg de rondjes op de aliminiumbakjes en druk de randen goed aan.

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer met een lepel de saus over het pizzarondje. strooi er dan de toijn overheen en de ansjovis.

Leg dan de rode en groene paprika reepjes erop. dan de champignons. als laatste strooi je de kaas erover heen. werk zo al de pizzatjes af. je kan ook gehakt vulling gebruiken. gaat hetzelfde als de tonijnvulling alleen moet je de gehakt rullen in een koekenpan met een beetje olie, zout en een beetje prei en 1 gesnipperde ui. ook een beetje kruiden bij doen.

Verder kan je natuurlijk net zo vaak variëren als je zelf wil, olijven is ook lekker erop of garnalen!

Eet smakelijk!

de pizzadeeg is basis, wil je en grote pizza maken, dan kan het gewoon met hetzelfde deeg, alleen snij je er dan geen rondjes uit

Deel dit recept met anderen

Comments (42)

  1. posted by ellouisa on 05-10-2005

    mmmmm die ga ik zeker maken, maar een vraagje: hoelang moeten ze in de oven en op welke temperatuur??

  2. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    temp 230 graden en he lang wete ik niet, moet je gewoon kijken of ze al rood izjn gworden. hou het maarop ongeveer 20/30 minuten

  3. posted by saadia29 on 05-10-2005

    Ziet er lekker uit, ga het zeker een keertje maken:goedzo:

  4. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    hee saadiatje

  5. posted by ellouisa on 05-10-2005

    Oke meid dankjewel

  6. posted by soulfa on 06-10-2005

    Ziet er lekker uit.
    Ik kan hier toch ook pitta broodjes voor gebruiken??

  7. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    Salaam Soulfa,

    Welkom!
    Ja dat kan wel, is sneller als gewone deeg. Maar met dit deeg is het wel superlekker!

  8. posted by imaane911 on 06-10-2005

    helemaal top met de foto’s.. zo krijg ik een hele goede beeld van de bereidingswijze…

    gr imaane

  9. posted by Chefkokkin on 06-10-2005

    ziet er erg goed uit! gaik zeker proberen

  10. posted by soulfa on 07-10-2005

    Dit ga ik ook vandaag maken. Het resultaat is op m.nl te zien.
    Degene die deze site heeft opgezet, echt klasse. Thanks

  11. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Ik heb ze gemaakt en ze waren echt lekker en geslaagd!
    Dank je wel SihamKleuter.

  12. posted by hanae on 07-10-2005

    K heb deze site net ontdekt.. staan heerlijke recepten op.. GA zo door meiden!!

  13. posted by ceuta on 07-10-2005

    herlijk mijn zus heeft al uitgeprobeerd en was echt lekker mijn lief zat er al om te zeiken dat ik ook moest maken hiih

  14. posted by islamwoman on 07-10-2005

    Ziet er heel lekker uit joh.. ga het morgen inch allah proberen. Maar mag je ook gewone verse gist gebruiken voor de deeg..

  15. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    j ahoor als je verse gist gebuikt dan neem je een halv blokje (oftewel 20 gram)

  16. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    ziet er echt mashallah lkkr uit!!

    ik als ik pizza maak, maak ik een hele grote!!! maar van die kleintje is ook beter hoef je niet in stukken te snijden hahah

  17. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    nog even een klein vraagje waar koop je die aluminium bordjes?

  18. posted by ceuta on 08-10-2005

    denk bij de blokker

  19. posted by soulfa on 08-10-2005

    Heb ze gisteren gemaakt, zijn perfect gelukt. Ideaal voor bij de harira

  20. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    ja klopt je koopt ze bij deblokker. daar waarze de barbeque artikelen hebben.
    ze hebben daar ook langwerpige aliminiumschalen liggen (wegwerp)

  21. posted by sagira on 09-10-2005

    he ik heb de mini pizza s gemaakt,ze zijn goed gelukt en smaakte ook goed!
    echt een goede site!

  22. posted by etertje on 10-10-2005

    Ehh misschien een domme vraag maar gaat het incl alminiumbrodjes de oven in?

  23. posted by sihamkleuter on 10-10-2005

    ja, die bordjes kunen zo de oven is.
    aliminium verbrand namelijk niet

  24. posted by etertje on 10-10-2005

    Ik heb ze gemaakt! Een probleempje (zie ook het forum) de onderkant werd niet goed gaar. Hoe komt dit?

  25. posted by sihamkleuter on 10-10-2005

    Dat gebeurt inderdaad soms weleens, dan is de oven waarschijnlijk te hoog.
    wat je kan doen is de bordjes vor dat je het deeg in doet even insmeren met olie (worden ze sneller gaar door.

    Of de plaat eerts helemaal onder in de oven doenen na een tijde gewoon weer in het midden.

    Bij mij oven kan ik de bovenwarme uit zetten, en dat doe ik dus zodra ze van boven gaar zijn en van onder nog even moeten.

  26. posted by saadia29 on 11-10-2005

    Deze ga ik vandaag maken, hoop dat ze insha Allah lukken, heb er nu al erg trek in 🙂

  27. posted by sihamkleuter on 11-10-2005

    iewa schiet op dan, wat doe je nog hier!

  28. posted by saadia29 on 11-10-2005

    Ik heb het gemaakt, en ze zijn goed gelukt, thanx :kus:

  29. posted by islamia23 on 14-10-2005

    ik wil ooooook pizzaa hahaha.ik heb niet zoveel tijd om ze te maken, maar zaterdag of zondag inchallah.

  30. posted by zaja on 20-10-2005

    he sihamkleuter je bent beroemd!!!!!!! je staat ook op m.nl alleen was Kenza er vergeten bij te zetten dat jij de mini pizza had gemaakt en ook bij het recept mefrouk met kip is ze het vergeten:?

  31. posted by wardaroosje on 21-10-2005

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk
    liefs warda

  32. posted by Zara on 16-01-2006

    misschien beetje stomme vraag maar kan je deze ook gewoon na gemaakt te hebben invriezen?

  33. posted by sihamkleuter on 16-01-2006

    ik heb het zelf nooit gedaan, maar hoor van anderen dat ze altidj alle sinvriezen dus waarom niet?

  34. posted by Zara on 17-01-2006

    haha ok is goed k ga het proberen!

  35. posted by sabah75 on 23-01-2006

    he sihamkleuter moet je de bodem van tevoren beetje bakken of doe je bodem met de saus, tonijn en kaas direct in de oven.

  36. posted by sihamkleuter on 24-01-2006

    bodem met suas en vulling direct in de oven sabah!

  37. posted by Zara on 02-03-2006

    Ik heb ze gemaakt ze waren heeeeeerlijk!!

  38. posted by MAMAKE2006 on 18-08-2006

    ik ga het zo maken alleen vroeg ik me af hoeveel stuks ik eruit krijg??? kbegin alvast met 500 gr.

  39. posted by 3robia on 08-10-2006

    echt geweldig deze site, heb em via me vriendin. heb me meteen aangemeld en het eerste wat ik ga maken zijn deze minietjes hehe. Lekker bij elftor, dank je xxx

  40. posted by lachertje27 on 20-10-2006

    ik ga ze vandaag maken maar ga denk ik gehakt met groene olijfen op doen.
    zou dat ook lekker zijn denk je?
    me man houd niet van tonijn daarom

  41. posted by sihamkleuter on 20-10-2006

    ja hoor lachertje, tuurlijk kan dat. Ik maak het ook vaak met gehakt

  42. posted by denise on 05-12-2008

    op hoeveel graden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.