Mosselen in Marokkaanse tomatensaus
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- kilo verse mosselen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 gedroogde chilipepertje
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels djinten (gemalen komijn)
- 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
- 2 theelepels koenjit (gemalen geelwortel / kurkuma)
- 1 theelepel piment
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 zakje verse koriander (15 g)
theelepels citroensap
Materialen:
- grote mossel- of soeppan
Method
Step 1
Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. 4 theelepens citroensap en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.
Serveer er pide bij (plat Turks brood) of Marokkaans brood
posted by Mounake on 25-07-2010
Ik ga deze straks inch’Allah eens proberen !