Loader

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

2011-11-02
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • ** kipfilet
    ** 250 gram garnalen
    ** 1 pak Honing roerbakmie
    ** 1 zakje kuidenmix voor mihoen speciaal (van conimex kan je bij de supermarkt halen.
    ** 1 prei
    ** 1 ui
    ** 1 blikje gesneden champignons (of verse)

Method

Step 1

Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bi.

Doe er de gesneden champignons bij. Doe er het zakje kruidenmix (conimex) erbij.

Doe er een half glas water bij, en laat het gaar sudderen. als de kip gaar is voeg je er nog 10 minuten de garnalen bij.

Kook de roerbakmie 2 minuten (niet langer want het is heel snel gaar en anders wordt het een plakkerige papj.

Giet de roerbakmie af in een vergiet. Maak de mie los met een vork. Voeg zout toe.

Giet de mie dan bij het kipmengsel in de wok, en proef of er nog zout bij moet, en voeg eventueel nog wat zout bij.

Doe er een klein scheutje ketjap manis bij (ongeveer 1 eetlepel) goed roerbakken en klaar is kees.

Voor diegenen onder ons die van pittig houden, die kunnener ook sambal bij doen.

Eet smakelijk

Lekker met een stukje kroepoek en sate!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Annie on 27-10-2005

    verkeerde plaatje mss?? aahaha

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.