Chocolade cake
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
45 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 glas melk
2 glazen suiker
4 eieren
1 groot glas olie (longdrink glazen)
vanillesuiker
2/3 eetlepels cacao
zakje bakpoeder
2 glazen meel
Method
Step 1
Vooraf oven op 180 graden voorverwarmen. olie, melk, suiker, eieren en vanillesuiker goed mixen. Cacao erbij doen en dan weer goed mixen en dan een glas van dit mix apart leggen voor het glazuur aan het eind.
Bij de rest van de mix (dus niet die glas) doe je de bakpoeder en meel erbij en mix je ongeveer tien minuten heel goed tot dat het een luchtig beslag word.
In die tussentijd moet je wel al je bakvorm ingevet hebben en bestrooit hebben met paneermiddel. Doe de beslag erin en laat het bakken voor ongeveer 50 min.
Eenmaal gebakken, draai je de bakvorm om in een bord en smeer je de glazuur(mix in die glas) op de bodem van die cake.
Laat het dan even afkoelen en strooi er dan poedersuiker op anders cacao.
Ik heb deze recept van ceuta en heb het meteen uitgeprobeerd. Hij kwam meteen goed uit!
posted by MADAME CUISINE on 04-10-2005
Klinkt lekker!!!
Maar is dat glazuur dan wel lekker, als het rauw eroverheen gaat?
posted by Rzinia on 04-10-2005
Ik heb deze cake wel eens gemaakt, ik had het recept van ceuta op marokko.nl en het is heerlijk hoor. en het glazuur is lekker, je voegt er nog geen meel bij zoals er staat. enige wat rauw erbij is, zijn de eieren, maar dat is niet erg.
posted by oembibi on 07-10-2005
madame cuisine,
nee hoor,ik heb het meedere malen gemaakt en smaakt gewoon lekker,niks rauws aan te proeven……..ik zou zeggen…..probeer maar!
posted by Shnieula on 07-10-2005
Heb je geen foto ervan, oembibi?
posted by ceuta on 07-10-2005
Oh ik zie nu pas mijn recept hierbij staat hihih heb hem er ook bij gezet..haal de mijne maar weg staan er nu 2 x op..
posted by sihamkleuter on 07-10-2005
mar de jouwe heeft foto, dus dat i sbeter!
posted by wardaroosje on 09-10-2005
Dit is een lekkere en luchtige cake……heerlijk
posted by oembibi on 09-10-2005
laat em ceuta……..2 is betrer dan 1 toch of niet……of krijg ik nou ruzie met mmu?????
posted by oembibi on 09-10-2005
maa hoe plaats je nou foto’s? Ik krijg telkensd bericht dat ik alleen jpg bestanden kan gebruiken? Help.please!!!!!!!!!!
posted by Lady_Yas on 10-10-2005
ik heb die cake uitgeprobeerd ernet. en hij was mislukt!!! het was van buiten af precies klaar maar van binnen bleef het gewoon deeg. ik heb het recept exact opgevolgd. vind het zooo spijtig al de ingredienten, ni3meth verpest voor niets. waar aan kon het liggen??
posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005
Heb je de oven te hoog gezet?
Ik zet mijn cake’s altijd helemaal onderin de oven, zodat de cake langzaam omhoog kan komen en tegelijker tijd kan garen.
posted by sihamkleuter on 11-10-2005
oembibi stuur even een mail via contact
posted by Rzinia on 13-10-2005
he wat ik soms doe is foliepapier erover heen. zodat de cake van buiten niet bruiner word en door de warmte die binnen blijft word ie van binnen gaar. zo heb ik het ook met deze cake gedaan. alle keren dat ik hem maakte en hij is nooit mislukt
posted by miss france on 13-10-2005
goeie tip van jou rzinia
posted by hobino on 13-10-2005
klein vraagje, moet het mengsel echt opgeklopt worden met een klopper of moet het gewoon gemixt worden,m.a.w. met elkaar mengen??? meel is toch gewone bloem of speciale meel? Graag snel antwoord,wil m morgen inchallah maken 🙂
posted by Rzinia on 13-10-2005
dat is gewoon bloem ja. ik heb alles bij elkaar gemengd, wel op volgorde want je moet nog een glas glazuur eruit halen voor je de meel doet en dan gewoon met een handmixer gemixt
posted by hobino on 14-10-2005
dank je rzinia,want heb geen klopper in huis,maar mixen is gn probleem,anders kon ik het niet proberen, na het werk eens proberen,dan neem ik m mee naar mn moeder inchallah,ik hoop dat ie lukt en je tip van de folie is ook toppie!!!
posted by hobino on 14-10-2005
oh ja, nog 1 vraagje,n ronde bakvorm?
posted by ceuta on 14-10-2005
tulband
posted by hobino on 14-10-2005
hey ceuta,heb begrpene dat dit recept van jouw is,ziet er echt lekker uit, tbarkellah,mr moet het in tulband of kan t ook in een andere vorm,tulband zie ik ni zo graag.
posted by Lady_Yas on 15-10-2005
rzinia thx voor de tip van folie ik ga het zo proberen. ik gebruik trouwens die ronde ovens die ik in Brussel heb gekocht. je kent ze wel…
posted by sallywoman on 16-10-2005
ik heb hem gebakken in een rubberen tulband echt makkelijk.Je floept hem er zo uit en hij was heeerlijk.Vooral met dat glazuur erover leek wel een brownie achtige cake mhhhhhhh
posted by Rzinia on 16-10-2005
eerlijk gezegd gebruik ik nooit een tulband vorm, maar een ronde vorm. ik had geen tulband en toen ik hem in de ronde vorm deed lukte hij prima dus doe ik het daarin.
posted by prinses nisrin on 22-10-2005
dag meiden ik wil graag deze cake maken 🙁 maar ik weet niet hoeveel ml een normale glas is en een longdrink glas, kan iemand mij helpen?:( alvast bedankt!
posted by BugaBoo on 23-10-2005
Een longdrinkglas is zo n lange glas waar je ook frisdrank inschenkt. Ik ga deze vandaag maken, inshallah lukt het want cakes mislukken vaak bij mij (ik ben vaak niet gauw tevreden ook) hopelijk smaakt het naar chocola ben daar gek op jamjam, ik laat het jullie weten inshallah!!
posted by ceuta on 23-10-2005
ben beniuwed of het je gelukt is meid..
posted by prinses nisrin on 23-10-2005
Op welke temperatuur moet je de cake bakken? liefs nisrin
posted by ceuta on 24-10-2005
180 gr
posted by ...Nadia... on 02-01-2006
Nou hoop dat het me gaat lukken die cake;) Maar klinkt lekker:)
posted by samira24 on 08-02-2006
Nou dames ik heb nog nooit zo ene lekkere cake gemaakt hij was lekker hoog en niet helemaal in elkaar gezakt dus thanx meid
posted by merdeja on 26-02-2006
hey dames, ik heb een vraagje ik heb deze cake een paar keer gemaakt en hij is lekker maar de bodem is wat harder dan de rest, hoe komt dat?help!
posted by mellia on 28-03-2006
ik heb deze vorige keer gemaakt maar is helaas ingezakt. hoe komt dat heb ik te weinig meel gebruikt
posted by miss ikkie on 19-01-2007
ik maak deze cake al jaaren. en als je 25o gram meel gebruikt is het wat makkelijk om te meten. zo voorkom je die inzakt. en nooit de oven open maken tot dat hij gebakken is. dan zakt ie namelijk ook in..
posted by Khadija1 on 20-02-2008
deze cake lijkt op die me moeder maakten alleen een anderen maten van de ingredienten
posted by ummsalman on 05-09-2008
ik maak deze cake ook vaak, en het is ook lekker om nadat je de glazuur eroverheen hebt gedaan er wat cocos overheen te strooien. Je kan checken of je cake gaar is door er een dun iets in het midden in te steken(stokje/mesje) als die er droog uitkomt is ie goed, als ie nog niet gaar is maar wel al bruin van boven zet ik m altijd helemaal onderin de oven en op een iets lagere temperatuur.
posted by naimabouaissa on 10-10-2008
ik ga hem proberen te maken insallah lukt het ik ga het me moeder doen de messte mag ik natuurlijk doen want ik ben pas 11 jaar
posted by koken20 on 22-06-2009
heej allemaal,
ik ga hem ook inschAllah proberen,
nog een tip,
als de cake niet op de goede hoogte is kan die ook mislukken,
ik heb een elctrise oven,en daar heb ik een boekje bij gekregen en stond in dat je die ijzerding en de cake op 3 hoog doet doet dan komt die wel goed uit
dus aan de zijkant zie je nummers staan en dan staat die +- in het midden bij mij komt die zo wel goed uit,
ik hop dat jullie het begrijpen:p
gr
posted by Iempje on 11-09-2009
ik heb deze geprobeerd, maar buitenkant was verbrand, binnenkant was hartstikke zacht!?
Wat bedoel je met cacao? Ik heb chocomel poeder gebruikt?!
posted by charmoula on 26-11-2009
salam meiden,
ik heb m ook al een paar keer gemaakt en t is altijd goed gelukt!
het is erg makkelijk, je moet natuurlijk wel oppassen dat je de tempratuur niet te hoog zet anders verbrand tie van de buitenkant en van de binnenkant blijft tie gaar.
mohim succes allemaal,
groetjes
posted by Amelle on 27-12-2009
Ik heb begrepen dat wanneer de oven goed warm is, je hem op de helft moet zetten wanneer je de cake erin doet. Dus als je hem op 250 graden doet om op te warmen, dan zet je hem op 125 als je de cake erin doet. Of in ieder geval wat lagen zodat de cake niet verbrand van buiten.
Nog een tip: Als je de oven uit hebt gezet, laat je de cake erin maar dan met de deur van de oven op een kier. Je doet er je ovenwant of een handdoek tussen zodat die open blijft. Zo zakt de cake niet in!
posted by KeukenFilosoof_ on 29-12-2009
Ik heb ‘m vandaag uigeprobeerd, in de eerste instantie was hij nog niet gaat van binnen. Nadat ik de aluminium folie er op had gedaan, begon hij steeds meer te stijgen en het resultaat zag er erg lekker uit en hij ís hartstikke lekker! Hij is goed gelukt, bedankt voor dit recept meid! 🙂
posted by Mouna557 on 30-12-2009
Hoe maken jullie die glazuur? Ennah kan ik de cake niet met wat jam besmeren en dan cocos op gooien. En waarom paneermeel ipv meel in de vorm strooien? thx alvast voor de antwoorden.