Tomatensoep – Harira
2005-10-04- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating
(4.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 8 tomaten
Vlees, rund of lamsvlees. Met bot en/of zonder
2 Uien
½ prei
2 wortels
half bosje kesbour (leg wat takjes van ieder bosje opzij)
half bosje koriander, ma3dnous
8-10 takjes bladselderij
handjevol kikkererwten
2 eetlepels linzen
100 gram vermicelli
5 volle eetlepels meel
1 eetlepel tomatenpuree, of minder.
eventueel een bouillontablet (naar eigen smaak)
eventueel een groentesoepzakje (naar eigen smaak)
4-5 Eetlepels olijf/zonnebloemolie, niet te veel, een klein laagje in de pan.
zout
Saffraan
2 volle theelepels gemberpoeder
1.5 volle theelepels zwart/witte peper, wil je hete soep, dan iets meer.
halve theelepel kaneel(naar eigen smaak)
1 theelepel Ras el hanout, is een kruidenmix, te koop bij Marokkaanse winkels.
Method
Step 1
Snij het vlees in hele kleine stukjes. Rasp 1 ui in een grote soeppan, voeg de olie en het vlees toe en laat dit op zacht vuur sudderen.
Kook ongeveer 2 liter water.
Was ondertussen de tomaten, prei en wortels. Snij de prei in ringen, de tomaten met schil in 4 parten en de wortels in stukjes. Doe deze samen in een aparte pan in een klein laagje water. Laat dit op een laag vuur, garen in ongeveer 20 minuten.
Kruid ondertussen het vlees in de soeppan en roer dit goed door.
Voeg de kikkererwten, linzen en het gekookte water toe en breng dit aan de kook.
Maal of snij de kesbour, mahdnouz, en bladselderij in stukjes, niet te fijn, want dan krijg je een groene soep. Laat dit op middelmatig vuur ongeveer 1 uur koken.
Maal de tomaten/groenten in een molentje zodat de sappen uit de tomaten komen en het velletje achterblijft. Je kan het ook in de blender doen en dan door een zeef halen.
Zodra het vlees en de kikkererwten gaar zijn, kan je het tomaten/groentensap bij de soep doen. Voeg eventueel weer gekookt water aan de soep.
Meng het bloem met water totdat je een waterig beslagje krijgt. Zeef dit met één hand boven de soeppan en roer met je andere hand de soep goed door. Het meel is om de soep te binden. Hou je van stevige soep dan hoef je geen water toe te voegen, wil je een lichte soep, doe er dan weer wat gekookt water bij.
Vermeng de tomaten puree met een beetje water, doe dit ook bij de soep. Laat dit even voor 20 minuten op zacht vuur garen, roer de soep wel elke 5 minuten goed door.
Voeg als laatste de vermicelli en de opzij gezette kesbour/mahdnouz/bladselderij aan de soep en kook deze nog 5-10 minuten. Hou je van groentesoep uit een zakje dan kan je deze 10 minuten vóór de vermicelli bij de soep doen.
Wil je een bouillontablet voor de smaak erbij, dan doe je dat tegelijk met de vermicelli.
Eet smakelijk! MMU2 Alias Madame Cuisine
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
foto komt vanavond
posted by loewie on 04-10-2005
Salaam 3alikoum, Zeker eens proberen meid! Je hoort van mij. Liefs Loewie
posted by MADAME CUISINE on 04-10-2005
Loewie, jij hebt ook goede recepten, kom op meid plaats ze, ik wil ook eens wat anders op tafel zetten!