Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)
2005-10-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Tapenade:
1/2 kg zongedroogde tomaten
5 dl olijfolie
250 g verse tomaat
8 fijngehakte knoflooktenen
75 g parmezaanse kaas
evt. kappertjes
Gehakt:
400 gram gehakt
1 ui beetje kesbour
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel komijn
1 theelepel peper
saffraan
zout
Method
Step 1
Doe alle ingredienten voor de tapenade behalve de olijfolie in de blender.
Voeg de olijfolie toe tijdens het draaien, net zolang deze smeuïg wordt.
Ui en kesbour fijnsnijden. gehakt kruiden. kesbour en ui bij het gehakt.
Van het gehakt rolletjes draaien.
Gehakt in koekepan, zonder olie braden.
Tapenade kan je opwarmen, maar koud is het ook lekker.
Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde ” borrel”. Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto te zien is maken.
posted by oembibi on 04-10-2005
jammie jammie, ziet er heerlijk uit
posted by MADAME CUISINE on 04-10-2005
Ik zal straks het recept plaatsen.
mmu2 alias madame cuisine
posted by saadia29 on 04-10-2005
Ziet er inderdaad heerlijk uit hmmm….
Alleen nog een vraagje? Kan je het gehakt braden zonder er olie of boter toe te voegen? Gaat het niet kleven aan de pan? Wil het nu graag maken :kus:
posted by Serenity on 04-10-2005
Saadia, in een Tefal pan gaan ze in ieder geval niet plakken…Misschien ook wel bij andere pannen met een goede anti-aanbaklaag.
🙂
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
mmu zet altijd het vuur zacht en ze zegt dat er vanzelf vocht vrij komt, omdat er al olie in het gehakt zit.
posted by saadia29 on 04-10-2005
Moet het dan op hoog of laag vuur, heb net een paar geprobeerd, maar die bleven wel plakken.(is wel een oude tefal pan:)
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
ik doe zelf soms wel een klein beetje boter, maar las je niet van vet houd, is mmu’s nmanier beter
posted by riannah on 05-10-2005
Ziet er erg lekker uit!
Ik hoop nog meer recepten hier te zien
posted by riannah on 06-10-2005
Ik heb het gisteren gemaakt, ik heb de ingredienten ietsjes aangepast naar mijn smaak, maar het was verrukkelijk !!!
dank je wel
posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005
Welkom , RIANNAH!!
Dat is lang geleden!
Jij hebt ook superrecepten, dat kan ik me nog goed herinneren.
Wil je ze ook plaatsen?
posted by riannah on 06-10-2005
zal ik zeker doen, ik weet niet of het met een foto gaat lukken, maar ik zal mijn best doen
posted by sabderra on 11-10-2005
Ik vindt dit echt Super zo’n site ik was uitgekeken op mijn eigen recepten.
Meiden ga zo door.