Harira met bruine linzen
2005-10-04- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating
(4.2 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 g bruine linzen
500 g lamsbout zonder been
1 ui
750 g tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten (nettogewicht 400 g)
3 eetlepels olie
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
1 envelopje saffraandraadjes
zout
8 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
4 eetlepels fijngeknipte bladselderij
1 bouillontablet
1 blikje tomatenpuree
500 g fijne vermicelli
eventueel 1 blikje kikkererwten van circa 400 g
circa 100 g bloem
Method
Step 1
Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken.
Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe.
Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe.
Maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep.
Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikkererwten.)
Proef of er zout of peper bij moet.
Serveer met Marokkaans brood.
posted by Ilhame on 12-11-2006
Ik ga het proberen 🙂